Συνελήφθη αλλοδαπός για ληστείες και απόπειρες βιασμού

Σοκ στη Σπάρτη από τις επιθέσεις κατά γυναικών
Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνελήφθη αλλοδαπός για ληστείες και απόπειρες βιασμού
Δύο νέες επιθέσεις κατά γυναικών το βράδυ της Τρίτης σε κεντρική περιοχή της Σπάρτης οδήγησαν στη σύλληψη ενός 21χρονου Αφγανού με βεβαρημένο ποινικό μητρώο.
Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για το δράστη και της ληστείας που συνέβη το πρωί της 29ης Νοεμβρίου σε φοιτήτρια σε δρόμο παράπλευρο του Πανεπιστημίου.
Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ ο 21χρονος επιτέθηκε διαδοχικά (με διαφορά μισής ώρας), με χρήση σωματικής βίας, σε ημεδαπές γυναίκες 23 και 29 ετών αντίστοιχα, στον ανελκυστήρα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν, με σκοπό να αποσπάσει από αυτές χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Στην πρώτη του επίθεση μάλιστα αποπειράθηκε να κάνει και ασελγείς πράξεις σε βάρος του θύματος. Στη δεύτερη επίθεσή του, λόγω της σθεναρής αντίστασης που προέβαλε η δεύτερη παθούσα ακολούθησε πάλη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δράστη στο χέρι. Σημείο από το οποίο εξακριβώθηκε και η ανάμειξη του.
Τα περιστατικά καταγγέλθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης επιδόθηκαν σε εκτεταμένες έρευνες που οδήγησαν στον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη, στα πλαίσια του αυτοφώρου, του αλλοδαπού.
Εξάλλου, στην κατοχή του βρέθηκε κινητό τηλέφωνο που ανήκε στη 18χρονη φοιτήτρια που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε υπάρξει θύμα ληστείας και απόπειρας βιασμού στην περιοχή του Πανεπιστημίου, η οποία και αναγνώρισε τον δράστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αφγανός παρά το νεαρό της ηλικίας του είχε πλούσια δράση και κατά το παρελθόν, καθώς είχε εκτίσει, ποινή για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και παράνομη παραμονή στη χώρα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας, απʼ όπου αποφυλακίστηκε με όρους στις  20-1-2010.
Ο 21χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti