Ο Δ. Μονεμβασίας ενημερώνει για τις ζημιές από παγετούς

Την έγκριση του εισηγητικού φακέλου, που αφορά σε αποζημίωση ζημιών φυτικού κεφαλαίου, αναμένει από τις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης...
Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Δ. Μονεμβασίας ενημερώνει για τις ζημιές από παγετούς
Την έγκριση του εισηγητικού φακέλου, που αφορά σε αποζημίωση ζημιών φυτικού κεφαλαίου, αναμένει από τις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία δηλώσεων για τη σχετική αποζημίωση.
Τα παραπάνω αναφέρει ο Δήμος Μονεμβασίας, ο οποίος κατόπιν ενημέρωσης από την κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ, ενημερώνει τους παραγωγούς, που επλήγησαν από τα περσινά φαινόμενα παγετού στις καλλιέργειες ελαιοδέντρων και εσπεριδοειδών, για τις εξελίξεις στο θέμα των αποζημιώσεων.
Όσον αφορά στους παγετούς που σημειώθηκαν φέτος, ο δήμος αναφέρει ότι η αντίστοιχη διαδικασία θα λάβει χώρα τον προσεχή Φεβρουάριο, με την ολοκλήρωση της καταγραφής της παραγωγής για τις αντίστοιχες καλλιέργειες.
Σχετικά με τα πορίσματα από τον παγετό του φετινού Μαρτίου για ζημιές στην ηρτημένη παραγωγή (καρπό), ο δήμος τονίζει ότι, κατόπιν ενημέρωσης από το αρμόδιο περιφερειακό υποκατάστημα ΕΛΓΑ Τρίπολης, έχουν παραδοθεί όλα τα πορίσματα από τους εκτιμητές, ολοκληρώνεται η διαδικασία καταγραφής τους στο σύστημα και ξεκινάει τις προσεχείς ημέρες η αποστολή τους στους ανταποκριτές των δήμων.
Τέλος, ο Δ. Μονεμβασίας σημειώνει, ότι για νεότερες εξελίξεις, που θα προκύψουν τόσο για την αποστολή των πορισμάτων, όσο και για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για αποζημίωση από το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ζημιές φυτικού κεφαλαίου), θα εκδώσει νεότερη ανακοίνωση.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα