Ευχές στην κοπή πίτας του Ασύλου Ανιάτων

Πρωταγωνίστησαν οι τρόφιμοι και η φιλεσπλαχνία των δωρητών

Δευτέρα, 05 Ιανουάριος 2015 22:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ευχές στην κοπή πίτας του Ασύλου Ανιάτων

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης, την Κυριακή 4 Ιανουαρίου.

Ο διευθυντής του ιδρύματος, π. Ιωάννης Προφύρης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε και τόνισε ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το ίδρυμα στη λειτουργία του, κατάφερε να συνεχίσει να προσφέρει φροντίδα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Όπως είπε, σημαντική προς αυτήν την κατεύθυνση, υπήρξε η συμπαράσταση του κόσμου. Οι πολίτες στάθηκαν δίπλα στο ίδρυμα, όπου στο πρόσωπο των πασχόντων αδελφών μας είδαν ο καθένας τον δικό του άνθρωπο,  προσφέροντας  είτε από το περίσσευμα τους είτε από το υστέρημά τους.

Στη συνέχεια τρόφιμοι απηύθυναν το δικό τους μήνυμα για το νέο έτος στους παρευρισκόμενους, ενώ ακολούθησε πρόγραμμα με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από χορωδία, υπό τη συνοδεία της μουσικού κ. Ευτυχίας Γεννάδη.

Αμέσως μετά ο κ. Ευστάθιος ευλόγησε την πίτα και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει καθετί καλό σε όλους και να διώξει όλες τις δυσκολίες που ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει μόνο με την αισιοδοξία: «Είναι ανάγκη να είμαστε αισιόδοξοι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο σεπτός ποιμενάρχης έκανε ιδιαίτερη μνεία για τη συμπαράσταση του κόσμου, οι οποίοι αυτή τη χρονιά στάθηκαν αρωγοί στο έργο του ασύλου: «Αυτό το χρόνο είχαμε συνταξιδιώτες που στάθηκαν κοντά στο Ίδρυμα και βοήθησαν με τον τρόπο τους. Η έκκλησή μου προς τον κόσμο ήταν φώτιση Θεού διότι είχε ανταπόκριση και όλοι συνέβαλλαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισε το Ίδρυμα. Γιατί αυτό που δίνεται από τους ανθρώπους είναι ευλογία Θεού».

Ο σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους ομογενείς, οι οποίοι τη χρονιά που πέρασε στάθηκαν δίπλα στο ίδρυμα και με τον οβολό τους βοήθησαν σημαντικά, ώστε η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης να συνεχίσει να προσφέρει φροντίδα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Το φλουρί της πίτας, που έπεσε στους ομογενείς, παρέλαβε  η κ. Σταματική Βαλιώτη, η οποία δέχθηκε ως δώρο μία εικόνα, προσφορά του κοσμηματοπωλείου του κ. Νίκου Κρία, καθώς και ένα έργο που είχαν φιλοτεχνήσει τρόφιμοι του ιδρύματος με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές κκ Αθανάσιος Δαβάκης και Φεβρωνία Πατριανάκου, ο διοικητής του ΚΕΕΜ ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής, η αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Δημήτρης Αποστολάκος, ο αντιδήμαρχος Δ. Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος, η δ/ντρια του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, κ. Ευδοξία Παπαγεωργίου, η ομογενής κ. Σταματική Βαλιώτη, δημοτικοί σύμβουλοι, πολλοί κληρικοί και πλήθος κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος