«Μετάνοια και αισιοδοξία» το μήνυμα Ευσταθίου για το νέο έτος

Εποικοδομητικός ο λόγος της Πρωτοχρονιάς

Τετάρτη, 07 Ιανουάριος 2015 14:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μετάνοια και αισιοδοξία» το μήνυμα Ευσταθίου για το νέο έτος

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς τελέσθηκε, στο μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη, η καθιερωμένη δοξολογία για το νέο έτος, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευσταθίου.

Στον εποικοδομητικό λόγο του ο σεπτός ποιμενάρχης τόνισε ότι «στην εποχή μας έχουν επικρατήσει τα υλιστικά πρότυπα, με αποτέλεσμα να υπάρχει αποπροσανατολισμός από τις πραγματικές αξίες της ζωής, γεγονός που αν συνεχιστεί θα μας οδηγήσει στο χάος». Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε, ότι «πρέπει να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να αξιολογήσουμε τις προτεραιότητές μας και να μετανοήσουμε ζητώντας το έλεος και τη καθοδήγηση του Πανάγαθου Θεού». Παράλληλα επισήμανε ότι «όσες δυσκολίες και αν προκύψουν δεν θα πρέπει να χάσουμε την αισιοδοξία μας, που μαζί με την πίστη αποτελούν  τους κινητήριους μοχλούς για κάθε άνθρωπο».

Στη δοξολογία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές κκ Δαβάκης και Πατριανάκου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκούρος, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα,  ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κ. Στρατηγάκος, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης και ο τέως δήμαρχος κ. Πατσιλίβας. Το «παρών» έδωσαν, ακόμη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Μοιράγιας, ο αντιδήμαρχος κ. Ρήγας, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας, ταξίαρχος κ. Μακρής και ο αστυνομικός υποδιευθυντής Λακωνίας κ. Μαρουδάς.

Ακολούθως ο κ. Ευστάθιος δέχθηκε στο επισκοπείο τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης, τα μέλη της οποίας έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα. Αφού ευχήθηκε για το νέο έτος, ο σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον μαέστρο κ. Σαράντο Κανελλάκο και τα στελέχη της ορχήστρας, επισημαίνοντας ότι,  χάρη στην επιτυχημένη παρουσία της, έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στις εκδηλώσεις της περιοχής. Αμέσως μετά ο ιεράρχης ευλόγησε τις βασιλόπιτες στο Διοικητήριο Λακωνίας και το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών, εκφράζοντας τις ευχές του για ένα ευλογημένο και δημιουργικό έτος με υγεία και ενότητα σε όλα τα επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα