Το Γύθειο εορτάζει την πολιούχο του Υπαπαντή

Χοροστατούντος του μητροπολίτη Μάνης κκ Χρυσοστόμου

Πέμπτη, 29 Ιανουάριος 2015 16:51 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Γύθειο εορτάζει την πολιούχο του Υπαπαντή

Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου του Γυθείου, Υπαπαντής του Κυρίου, θα λάβουν χώρα το διήμερο, 1-2 Φεβρουαρίου, στο Γύθειο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε ο Δήμος Ανατολ. Μάνης, την παραμονή της εορτής,  Κυριακή 1/2 και ώρα 18.00, θα τελεστεί αρχιερατικός μέγας εσπερινός στο Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου, στο επισκοπείο της Μητρόπολης Μάνης.

Την κυριώνυμο ημέρα της γιορτής, Δευτέρα 2/2, θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία,  χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μάνης, κκ Χρυσοστόμου, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Γεωργίου Γυθείου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, στις 10.30΄ πμ,  θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της σεπτής εικόνας της πολιούχου, στην πόλη του Γυθείου. Στη συνέχεια, η πομπή θα επιστρέψει στο μητροπολιτικό ναό, όπου θα γίνει η απόλυσις.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Π. Ανδρεάκος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολ. Μάνης θα προσφέρουν κέρασμα στους επίσημους προσκεκλημένους τους, στο Τουριστικό Περίπτερο Γυθείου.

Σημειώνεται ότι την ημέρα της εορτής, από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου, θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων και των κατοικιών της πόλης, ενώ κατά τις βραδινές ώρες θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση της πόλης, καθώς επίσης και των παραπάνω καταστημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα