Συνάντηση του Μητροπολίτη κ.κ. Ευσταθίου με παιδιά

«Πρότυπα προς μίμηση για συμμαθητές και φίλους»

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015 14:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ιερατικών κλήσεων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, συνάντηση του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου με τα παιδιά των ενοριών της Σπάρτης, που διακονούν στο Ιερό Βήμα των ναών. Η πρωτοβουλία της συνάντησης ανήκει στον κ. Ευστάθιο, ενώ η διοργάνωση στο Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Ο σεβασμιώτατος μίλησε στα 65 περίπου παιδιά, ηλικίας 7 έως 17 ετών, για το διακόνημά τους, τονίζοντας ότι «θεωρούνται πολύτιμοι συνεργάτες των ιερέων», ενώ υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη εμπειρία θα τους βοηθήσει «να στέκονται όρθιοι στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στο υπόλοιπο της ζωής τους». Μάλιστα, χαρακτήρισε τα παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα ως «πρότυπα προς μίμηση για συμμαθητές και φίλους τους».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, ενθυμούμενος με ποια αφορμή εισήλθε στο Ιερό Βήμα, καθώς και τις εμπειρίες που απεκόμισε ως διακονητής στην ενορία του χωριού του, τη Βαλύρα Μεσσηνίας. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ του Ποιμενάρχη και των παιδιών.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, τα παιδιά δέχθηκαν ως ευλογία το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, με τίτλο ‘’Παιδί μου’’, το οποίο δίνει καίριες απαντήσεις στις ανησυχίες των νέων της σύγχρονης εποχής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα