Κατανυκτική ατμόσφαιρα στην ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών

Στην Καστροπολιτεία Μυστρά

Τρίτη, 24 Μάρτιος 2015 13:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατανυκτική ατμόσφαιρα στην ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, πλήθος πιστών από τη Λακωνία, από όμορους νομούς, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας παρακολούθησαν το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαρτίου, την ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών προς τη Θεοτόκο, στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου στο Βυζαντινό Μυστρά. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Σαλώνων κκ Αντώνιος.

Με την ολοκλήρωση των χαιρετισμών, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευστάθιος ευχαρίστησε αρχικά τα πλήθη των παρευρισκομένων προσκυνητών, που κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον ιερό χώρο της καστροπολιτείας του Μυστρά και ευχήθηκε να βρίσκονται «πάντα υπό την σκέπη της Παναγίας μας». Στη συνέχεια μίλησε με θερμά λόγια για το ήθος, την προσωπικότητα και την επιστημονική κατάρτιση του κκ Αντωνίου, ζητώντας του να απευθύνει στο εκκλησίασμα τον ωφέλιμο λόγο του.

Από την πλευρά του ο επίσκοπος Σαλώνων εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το μητροπολίτη Ευστάθιο για την πρόσκληση μέσω της οποίας του έδωσε την ευκαιρία να χοροστατήσει σ’ έναν ιστορικό ναό. Στη συνέχεια μίλησε για την Υπεραγία Θεοτόκο και τη βαθύτερη σημασία των Χαιρετισμών.

Την όλη πνευματική πανδαισία συμπλήρωσε η χορωδία του μητροπολιτικού ναού Σπάρτης υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Παναγιώτη Τζανάκου. Την οργάνωση της θρησκευτικής τελετής είχε αναλάβει ο Σύλλογος «Υπαίθρια Ζωή Σπάρτης».

Φωτο: ΙΜΜΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος