Χειροθεσίες πνευματικών στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος

Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2015 21:36 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χειροθεσίες πνευματικών στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος

Στον τελευταίο για εφέτος κατανυκτικό εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευστάθιος, το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαρτίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της ΙΜΜΣ πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού ο σεπτός κ. Ευστάθιος χειροθέτησε πνευματικούς τους εξής κληρικούς: τον αρχιερατικό επίτροπο Σπάρτης και εφημέριο του ΙΝ Οσίου Νίκωνος, π. Αθανάσιο Σπηλιώτη, τον εφημέριο Ανωγείων, π. Ανδρέα Κόνιαρη και τον εφημέριο Καλογωνιάς π. Γεώργιο Σκοπαράντζο. Ο σεβασμιώτατος παρότρυνε τους τρεις κληρικούς να συνεχίσουν και υπό τη νέα ιδιότητά τους να διακονούν με τον ίδιο ζήλο τους ευσεβείς χριστιανούς.

Νωρίτερα, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στο μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως τονίζοντας τη σπουδαιότητά του για τη σωτηρία των ψυχών. Στην κατακλείδα του λόγου του ευχαρίστησε τους πιστούς για τη συμμετοχή και συμπροσευχή τους σε όλους τους κατανυκτικούς εσπερινούς, ευχήθηκε καλό και ευλογημένο Πάσχα και προσέφερε στον καθένα ως ευλογία ένα βιβλίο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος