Ολοκληρώθηκε στην Ταϋγέτη η Ά Κατασκηνωτική Περίοδος

Παρουσία του μητροπολίτη κκ Ευσταθίου

Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2015 11:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ολοκληρώθηκε στην Ταϋγέτη η Ά Κατασκηνωτική Περίοδος

Με  τις ευλογίες του σεπτού μας ποιμενάρχη κ. Ευσταθίου περατώθηκε η Α΄ Κατασκηνωτική περίοδος των αγοριών στις άρτιες εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην Ταϋγέτη, στην οποία φιλοξενήθηκαν ογδόντα παιδιά, ηλικίας 11-13 ετών, καθώς και είκοσι στελέχη, που προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Το θέμα της φετινής κατασκήνωσης, που θα είναι κοινό για όλες τις περιόδους, έχει τίτλο «Κι εσύ μπορείς, Αγιότητα ένας λησμονημένος στόχος».

Ο αρχηγός της περιόδου πανοσιολ. αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κοσμάς, εφημέριος Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, όπως και ο υπαρχηγός Ραφαήλ Τσάλτας, απόφοιτος Θεολογικής Σχολής, παρουσίασαν στις σύντομες ομιλίες τους τόσο τη θεματική κατεύθυνση της φετινής κατασκήνωσης όσο και στιγμές από το πολυδιάστατο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών στην Ταϋγέτη.

Παράλληλα, ευχαρίστησαν τον μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο για την ανύστακτη φροντίδα του, τα παιδιά για την υποδειγματική συμπεριφορά τους, τα στελέχη για την άριστη συνεργασία, τον π. Γεώργιο Σκοπαράντζο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος ιερέας και πνευματικός της περιόδου, αλλά και όλους όσοι συνετέλεσαν στην εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης. Τόνισαν ιδιαίτερα ότι προσπάθησαν τα παιδιά, εκτός από τις ατέλειωτες στιγμές ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού, να διδαχθούν και να γνωρίσουν τους Αγίους της Εκκλησίας μας και να κατανοήσουν ότι η Αγιότητα είναι ένας λησμονημένος στόχος, άλλα όχι ακατόρθωτος.

Κατά την διάρκεια της α΄ περιόδου τα παιδιά επισκέφθηκε, παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του, ο σεβασμιώτατος  μητροπολίτης κ. Ευστάθιος συνομιλώντας μαζί τους, ενώ παραβρέθηκε και στη γιορτή λήξης τη τελευταία ημέρα απευθύνοντας πατρικούς λόγους αγάπης προς τα παιδιά και τους γονείς. Παράλληλα δεν παρέλειψε να εκφράσει και τις δικές του ευχαριστίες στον αρχηγό, τα στελέχη και σε όλους όσοι προσφέρουν στην προσπάθεια αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως, που στοχεύει στην ψυχική ωφέλεια της νεολαίας του τόπου μας.

Μετά το πέρας της γιορτής ο σεπτός ποιμενάρχης μας προσέφερε σε όλα τα παιδιά και τα στελέχη το πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο, που συνέγραψε, με τίτλο: «Όρη τα υψηλά ταις ελάφοις», το οποίο αναφέρεται στις κατασκηνώσεις της τοπικής Εκκλησίας, καθώς και σε όσους συνετέλεσαν στην επί σειρά ετών άριστη λειτουργία τους. Μάλιστα τόνισε ιδιαίτερα ότι οι αναγνώστες μπορούν να δουν στο τέλος του βιβλίου πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την κατασκηνωτική ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti