Μεγαλειώδης και καθολική η απεργία στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σύσσωμη η κοινωνία φώναξε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στο ασφαλιστικό

Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2016 20:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μεγαλειώδης και καθολική η απεργία στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πρωτοφανείς στιγμές έζησε σήμερα Πέμπτη 4/2 η Σπάρτη, η οποία βρέθηκε στον κλοιό μίας ιστορικής απεργιακής κινητοποίησης, που όμοια της δεν είχε προηγηθεί.

Η συμμετοχή υπήρξε για πρώτη φορά καθολική, καθώς δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, καφετέριες, σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία και βενζινάδικα, παρέμειναν κλειστά. Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την επαγγελματική και κοινωνική τους επιβίωση, επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, υπάλληλοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, άνεργοι, συνταξιούχοι και όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι, βρέθηκαν στους δρόμους της Σπάρτης, στη μεγαλύτερη -σε συμμετοχή και παλμό- απεργία που έχει καταγραφεί ποτέ στο νομό.

Σε ένα ακόμα απεργιακό κάλεσμα στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις, μία στο πάρκο ΟΤΕ και τους γύρω δρόμους, όπου συγκεντρώθηκε ο κύριος όγκος των διαδηλωτών και μία στην κεντρική πλατεία Σπάρτης από το ΠΑΜΕ Λακωνίας.

Στη συνέχεια, κατέφθασαν στη Σπάρτη αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη νότια Λακωνία, οι οποίοι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στις κεντρικές οδούς της πόλης και ενώθηκαν με τους υπόλοιπους απεργούς. Οι παραγωγοί απέκλεισαν τις οδούς Λυκούργου και Παλαιολόγου και παρέταξαν τα τρακτέρ πάνω στην κεντρική πλατεία.

Ακολούθησαν ομιλίες από εκπροσώπους των αγροτών στην κεντρική πλατεία, ενώ έπειτα, αγρότες και κτηνοτρόφοι κατευθύνθηκαν στην είσοδο της Σπάρτης -πλησίον της  γέφυρας του Ευρώτα- όπου πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες-video: Χρ. Πετρούλιας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti