Ο «Εσπερινός της Συγγνώμης» στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

Χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Ευσταθίου

Τρίτη, 15 Μάρτιος 2016 19:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο «Εσπερινός της Συγγνώμης» στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

Με τον καθιερωμένο πρώτο κατανυκτικό εσπερινό, που καλείται και «Εσπερινός της Συγγνώμης» ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαρτίου για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στη Σπάρτη ο «Εσπερινός της Συγγνώμης» τελέσθηκε στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού συμπροσευχήθηκαν αρκετοί κληρικοί και πλήθος πιστών.

Ο μητροπολίτης κ. Ευστάθιος στο κήρυγμά του, με χαρακτηριστική γλαφυρότητα, μίλησε για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο οποίος μέσω της ενσάρκωσης και της θυσίας Του φώτισε τον δρόμο της μετάνοιας και της Ουράνιας Βασιλείας στους ανθρώπους. Ο σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι στην ταραγμένη εποχή μας ο Χριστός συνεχίζει να αποτελεί το απάνεμο λιμάνι, την ελπίδα και το στήριγμά μας. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποτελέσει για όλους τους Χριστιανούς εφαλτήριο ψυχικής και πνευματικής αναγέννησης.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο σεβασμιώτατος ζήτησε πρώτος συγγνώμη για τα όποια λάθη ή παραλείψεις του, ενώ παρείχε και τη δική του συγγνώμη σε κάθε συνάνθρωπο. Εν συνεχεία, ως είθισται, κληρικοί και πιστοί έδωσαν τον ασπασμό της συγγνώμης.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti