Τον προστάτη τους Άγιο Ευθύμιο γιόρτασαν οι Γορτύνιοι της Σπάρτης

Την Κυριακή 8 Μαΐου

Δευτέρα, 09 Μάιος 2016 10:59 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τον προστάτη τους Άγιο Ευθύμιο γιόρτασαν οι Γορτύνιοι της Σπάρτης

Με πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας γιόρτασε τη μνήμη του προστάτη του Αγίου Ευθυμίου του Νέου του εκ Δημητσάνης, ο Γορτυνιακός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Σπάρτης, στην Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα, όπου βρίσκεται αφιερωμένη η εικόνα του, την Κυριακή του Θωμά, 8 Μαΐου.
 
Το καθολικό της Ιεράς Μονής ήταν κατάμεστο από τα μέλη και τους φίλους των Γορτυνίων της Σπάρτης, που ήρθαν για να συμπροσευχηθούν στον Νεομάρυρα Όσιο Ευθύμιο τον Δημητσανίτη. Τη θεία λειτουργία και την αρτοκλασία τέλεσε ο ηγούμενος της Μονής π. Εφραίμ Μιλτιάδου με την επικουρία του πρωτοπρεσβύτερου π. Χρήστου Τσαγκαρούλη και του ιερομόναχου π. Μελετίου Σουσούνη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συνταξιούχος διδάσκαλος Ιωάννης Μητράκος, γραμματέας του Συνδέσμου.
 
Παρέστησαν: ο πρόεδρος του Γορτυνιακού Ιωάννης Πετρόπουλος, ο τέως πρόεδρος  Ευστράτιος Κιούσης, η αντιπρόεδρος Ποτούλα Πασχαλίδη-Τσίτσου και οι Γορτύνιοι ταξίαρχοι, εν αποστρατεία, της ΕΛΑΣ Αθανάσιος Στρίκος και Ηλίας Νικολόπουλος, καθώς και πολλά τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ και της Ελεγκτικής Επιτροπής.
 
Μετά την απόλυση, στο προαύλιο της Μονής, ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος κέρασε παραδοσιακούς κουραμπιέδες, ενώ η φιλόξενη αδελφότητα των Αγιοσαραντιτών, όπως κάθε Κυριακή, πρόσφερε καφέ και βουτήματα στο αρχονταρίκι.
                                                                                         

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα