Ευγνωμοσύνη στους Λάκωνες ομογενείς από τη Μητρόπολη

Εκδήλωση προς τιμήν τους με το Ζαχαρία Καρούνη

Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2016 17:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ευγνωμοσύνη στους Λάκωνες ομογενείς από τη Μητρόπολη

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/8 η ευχαριστήρια εκδήλωση προς τιμήν των Λακώνων ομογενών, από την Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, στον περίβολο του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης. Οι ομογενείς για άλλη μία χρονιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σεπτού Ποιμενάρχη μας και συναντήθηκαν στον όμορφο αυτό χώρο, απολαμβάνοντας την φιλοξενία που με ιδιαίτερη αγάπη τους προσέφερε.

Με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας τους εξέφρασε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του για την σπουδαία υλική και ηθική προσφορά τους στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεώς μας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής του Ιδρύματος, π. Ιωάννης Προφύρης, ο οποίος αρχικά καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ομογενείς. Τους ευχαρίστησε για την υλική και ηθική ενίσχυση που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στα οποία περιθάλπονται με στοργή πάσχοντες συνάνθρωποί μας και στα πρόσωπά τους υπηρετείται ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Διαβεβαίωσε επίσης ότι κάθε ευρώ και κάθε δολλάριο αξιοποιείται με πολλή προσοχή προς όφελος των περιθαλπομένων και με συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης απέναντι στο Θεό και τους δωρητές. Τέλος ευχαρίστησε τον καθένα χωριστά και όλους μαζί όσους συνέβαλαν στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Ευστάθιος. Καλωσόρισε τους ομογενείς μας στην πατρίδα τους αλλά και στο γνώριμο αυτό χώρο ενώ τους ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά του. Εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την παρουσία τους στην εκδήλωση, ενώ τους επαίνεσε πρώτον γιατί είναι Έλληνες και δεύτερον για την προσφορά τους στην πατρίδα και τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Ανέφερε επίσης ότι όταν κάποιος προσφέρει από το υστέρημά του ή από το περίσσευμά του πρέπει να γράφεται με χρυσά γράμματα, ενώ διαβεβαίωσε και ο ίδιος ότι κάθε ευρώ ή δολλάριο που έχει προσφερθεί έχει αξιοποιηθεί κατάλληλα.

Εκ μέρους των ομογενών μίλησε ο κος Θεόδωρος Περδικόγιαννης, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε για την ευγενική πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως. Στη συνέχεια αναφέρθηκε με θερμά λόγια για την προσωπικότητα και το πλούσιο έργο του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, τονίζοντας ότι οι απόδημοι θα στέκονται πάντα στο πλευρό της πατρίδας και θα συνεχίσουν με αγάπη να στηρίζουν τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ακολούθησε ένα ευχάριστο πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική από τον ερμηνευτή Ζαχαρία Καρούνη, συνοδευόμενο από καταξιωμένους μουσικούς. Πολλοί ομογενείς μας χόρεψαν εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ευαρέσκειά τους για την όμορφη εκδήλωση.

Στο τέλος της βραδιάς, ο σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους ένα DVD με χριστιανικό περιεχόμενο και ένα αναμνηστικό του Ιδρύματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, εκπρόσωποι σωματείων ομογενών, αρκετοί κληρικοί και πολλοί ομογενείς.