Στο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης οι σπουδαστές αγιογραφίας Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 12:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης οι σπουδαστές αγιογραφίας Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 18 Μαρτίου οι σπουδαστές της νεοσύστατης Σχολής Αγιογραφίας της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, με επικεφαλής το διευθυντή της Σχολής,  επισκέφθηκαν -σε δύο ομάδες- το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της ΙΜΜΣ.

Τους σπουδαστές της σχολής κ. Χρήστο Καρύδη, υποδέχτηκε ο επιμελητής του Μουσείου κ. Δημήτριος Μπαγιώκος, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώθηκαν τα εκκλησιαστικά κειμήλια, καθώς και στις άοκνες προσπάθειες του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευσταθίου για τη διάσωση και συντήρησή τους, αλλά και για την δημιουργία ενός αξιόλογου χώρου, που να μπορούν να τον επισκέπτονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του τόπου. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Καρύδης είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις αξιόλογες μεταβυζαντινές εικόνες που φιλοξενούνται στο μουσείο και να επισημάνει στους σπουδαστές τις διάφορες τεχνοτροπίες των αγιογράφων.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Καρύδης ευχαρίστησε τον επιμελητή του μουσείου για την ξενάγηση, ενώ τόνισε ότι στο μέλλον το μουσείο θα αποτελέσει ένα «εργαλείο εκπαίδευσης» για τους σπουδαστές της σχολής.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος