Η κατανομή της καναδέζικης δωρεάς 54,6 χιλ. δολαρίων στα ιδρύματα της ΙΜΜΣ

Μέρος του ποσού θα δοθεί για στήριξη του δοκιμαζόμενου Γηροκομείου Σπάρτης

Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 14:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η κατανομή της καναδέζικης δωρεάς 54,6 χιλ. δολαρίων στα ιδρύματα της ΙΜΜΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2017 η εκδήλωση αγάπης, που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία λακωνικών συλλόγων του Μόντρεαλ και απέβλεπε στην οικονομική ενίσχυση των ιδρυμάτων της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Με πρόσφατη επιστολή του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κκ Ευστάθιος εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες προς όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Τα καθαρά κέρδη ανέρχονται στο ποσό των 54.665,78 δολαρίων, το οποίο η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης θα κατανείμει στα ιδρύματα ως εξής: α) 10.000,00 $ στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης «ο Άγιος Παντελεήμων», β) 10.000,00 $ στο Ίδρυμα Περιθάλψεως ΑΜΕΑ και ηλικιωμένων «η Αγία Παρασκευή» Μολάων, γ) 5.000,00 $ στο Ίδρυμα Περιθάλψεως ΑΜΕΑ και ηλικιωμένων «ο Άγιος Χαράλαμπος»  Ελίκας, δ) 5.000,00 $ στο Γηροκομείο Νεαπόλεως «ο Άγιος Αθανάσιος», ε) 5.000,00 $ στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Σπάρτης «ο Άγιος Βασίλειος», στ) 5.000,00 $ στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Μονεμβασίας «Παναγιά Χρυσαφίτισσα», ζ) 5.665,78 $ στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και η) 4.000,00 $ στις Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης.

Επίσης, με απόφαση του σεβασμιωτάτου κ. Ευσταθίου, ποσό 5.000 δολαρίων θα δοθεί στο Γηροκομείο Σπάρτης «οι Άγιοι Ανάργυροι», αν και πρόκειται για ανεξάρτητο ΝΠΙΔ που η διαχείρισή του δεν ανήκει στην ΙΜΜΣ. Ωστόσο, λόγω των πιεστικών οικονομικών αναγκών που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο, το τελευταίο διάστημα, η Μητρόπολη προσφέρει τα παραπάνω χρήματα «με την ευχή -όπως επισημαίνει η ΙΜΜΣ- σύντομα τα όποια προβλήματα να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης εκφράζει «για μία ακόμη φορά ευγνώμονες ευχαριστίες προς τους απόδημους Λάκωνες του Μόντρεαλ και τους εύχεται ο Πανάγαθος Θεός να τους ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο την φιλανθρωπική τους διάθεση».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα