Η κατανομή της καναδέζικης δωρεάς 54,6 χιλ. δολαρίων στα ιδρύματα της ΙΜΜΣ

Μέρος του ποσού θα δοθεί για στήριξη του δοκιμαζόμενου Γηροκομείου Σπάρτης

Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 14:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η κατανομή της καναδέζικης δωρεάς 54,6 χιλ. δολαρίων στα ιδρύματα της ΙΜΜΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2017 η εκδήλωση αγάπης, που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία λακωνικών συλλόγων του Μόντρεαλ και απέβλεπε στην οικονομική ενίσχυση των ιδρυμάτων της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Με πρόσφατη επιστολή του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κκ Ευστάθιος εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες προς όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Τα καθαρά κέρδη ανέρχονται στο ποσό των 54.665,78 δολαρίων, το οποίο η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης θα κατανείμει στα ιδρύματα ως εξής: α) 10.000,00 $ στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης «ο Άγιος Παντελεήμων», β) 10.000,00 $ στο Ίδρυμα Περιθάλψεως ΑΜΕΑ και ηλικιωμένων «η Αγία Παρασκευή» Μολάων, γ) 5.000,00 $ στο Ίδρυμα Περιθάλψεως ΑΜΕΑ και ηλικιωμένων «ο Άγιος Χαράλαμπος»  Ελίκας, δ) 5.000,00 $ στο Γηροκομείο Νεαπόλεως «ο Άγιος Αθανάσιος», ε) 5.000,00 $ στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Σπάρτης «ο Άγιος Βασίλειος», στ) 5.000,00 $ στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Μονεμβασίας «Παναγιά Χρυσαφίτισσα», ζ) 5.665,78 $ στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και η) 4.000,00 $ στις Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης.

Επίσης, με απόφαση του σεβασμιωτάτου κ. Ευσταθίου, ποσό 5.000 δολαρίων θα δοθεί στο Γηροκομείο Σπάρτης «οι Άγιοι Ανάργυροι», αν και πρόκειται για ανεξάρτητο ΝΠΙΔ που η διαχείρισή του δεν ανήκει στην ΙΜΜΣ. Ωστόσο, λόγω των πιεστικών οικονομικών αναγκών που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο, το τελευταίο διάστημα, η Μητρόπολη προσφέρει τα παραπάνω χρήματα «με την ευχή -όπως επισημαίνει η ΙΜΜΣ- σύντομα τα όποια προβλήματα να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης εκφράζει «για μία ακόμη φορά ευγνώμονες ευχαριστίες προς τους απόδημους Λάκωνες του Μόντρεαλ και τους εύχεται ο Πανάγαθος Θεός να τους ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο την φιλανθρωπική τους διάθεση».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος