Χιλιάδες προσκυνητές τίμησαν την πολιούχο της Μονεμβασιάς(VID-ΦΩΤΟ)

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας

Δευτέρα, 24 Απρίλιος 2017 15:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χιλιάδες προσκυνητές τίμησαν την πολιούχο της Μονεμβασιάς(VID-ΦΩΤΟ)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε και φέτος η Μονεμβάσια, τη μνήμη της πολιούχου της, Παναγίας Χρυσαφίτισσας στον Ιερό Ναό Ελκομένου Χριστού που βρίσκεται εντός της καστροπολιτείας.

Το απόγευμα της Κυριακής 23 Απριλίου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε μέγας δισαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του προσκεκλημένου του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, θεοφιλεστάτου επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. Εν συνεχεία τελέστηκε η ιερά παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθησε ιερά αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής και νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε η ιερή εικόνα της Παναγίας στο μητροπολιτικό ναό Ελκομένου Χριστού, όπου εψάλη ο όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε δισαρχιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Ευστάθιος συλλειτουργούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Σαλώνων.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας στις δρομικές και τα καλντερίμια της βυζαντινής καστροπολιτείας, με κατάληξη στον Ιερό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου ο κ. Ευστάθιος ευλόγησε την πλειάδα των ευλαβών πιστών. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον θεοφιλέστατο κ. Αντώνιο για τη παρουσία και τα ευεργετικά λόγια τους καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στην πανήγυρη.

Ο δήμαρχος της Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης, σε δηλώσεις του στην κάμερα είπε: «Είναι εντυπωσιακό το φαινόμενο του κόσμου φέτος, είναι χιλιάδες οι επισκέπτες που ήρθαν να προσκυνήσουν».

Δείτε video εδώ

Φωτο-video: Τ. Κούρος

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti