Δεν εορτάζει και φέτος τα ονομαστήριά του ο μητροπολίτης κ. Ευστάθιος

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 15:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν εορτάζει και φέτος τα ονομαστήριά του ο μητροπολίτης κ. Ευστάθιος

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, τα σεπτά ονομαστήριά του.

ην παραμονή της εορτής (Τρίτη 19/9) και ώρα 18.00 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη και το πρωί της εορτής, θεία λειτουργία με αρτοκλασία και κήρυγμα.

Στη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης φυλάσσεται τμήμα από τα ιερά λείψανα του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο θα τεθεί σε προσκύνηση για ευλογία και ενίσχυση του ιερού κλήρου και των πιστών.

ην κυριώνυμη ημέρα της εορτής θα τελεσθεί, επίσης, αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιδρυματικό ναό του Αγίου Ευσταθίου στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων και ΑΜΕΑ στους Μολάους και θα επακολουθήσει η λιτανεία της εικόνας εντός του ιδρύματος, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δήμου Μονεμβασίας, προς στηριγμό και ενίσχυση των τροφίμων.

«Συμμεριζόμενος τη συνεχιζόμενη δοκιμασία και τον πόνο του λαού μας», ο κ. Ευστάθιος δε θα εορτάσει και φέτος, ευχαριστεί, όμως, «όλους για την αγάπη και τον σεβασμό τους και ανταποδίδει εγκάρδιες ευχές για υγεία και κατά Θεόν προκοπή».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος