Σύναξη αναγνωστών της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης στην Ταϋγέτη (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 06 Οκτώβριος 2017 09:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σύναξη αναγνωστών της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης στην Ταϋγέτη (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και αδελφοσύνης και με την πατρική μέριμνα του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στον πάντα φιλόξενο χώρο της εκκλησιαστικής κατασκήνωσης  στην Ταϋγέτη, η σύναξη των αναγνωστών της ΙΜΜΣ.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την τέλεση της αρχιερατικής θείας λειτουργίας, ιερουργούντος του κ. Ευσταθίου στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας της Ταϋγέτης. Στο τέλος της ευχαριστιακής σύναξης, ο σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείο Λόγο και καλωσόρισε τους αναγνώστες σε αυτό τον όμορφο και ευλογημένο τόπο.

Ακολούθησε πρωινό γεύμα στην τραπεζαρία της κατασκήνωσης και ξενάγηση των καλεσμένων στις εγκαταστάσεις της από τον υπεύθυνο π. Νικόλαο Τσέτσεκα.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε τρεις εισηγήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ως εξής: Την πρώτη εισήγηση, με θέμα «Ο ρόλος του ιεροψάλτου στη Θεία Λατρεία» παρουσίασε ο κ. Αθανάσιος Ρουμελιώτης, θεολόγος και καθηγητής. Τη δεύτερη εισήγηση, με θέμα » Η σπουδαιότητα του αξιώματος του Αναγνώστου» παρουσίασε ο κ. Αλέξιος Λεοντής, εν αποστρατεία Στρατηγός του ελληνικού στρατού. Την τρίτη εισήγηση, με θέμα » Ο θεσμός του Αναγνώστου στην Ορθόδοξη Εκκλησία» παρουσίασε ο κ. Γεώργιος Καρκαμπάσης, φοιτητής Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ και ιεροψάλτης.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο κ. Ευστάθιος, ο οποίος μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, αλλά και τους δι’ ευλόγου αιτίας απόντες, για την αποδοχή της πρόσκλησής του. Επίσης, μίλησε για την αναγκαιότητα της διακονίας των αναγνωστών στη Θεία Λατρεία, ενώ απηύθυνε πατρικές συμβουλές για τον τρόπο, με τον οποίο θα πρέπει να γίνεται η διακονία του αναλογίου και του ιερού βήματος. Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος κατά τη διάρκεια του οποίου όλοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο πρόσωπο του σεπτού ποιμενάρχη για την ευκαιρία, που τους έδωσε να μοιραστούν στιγμές χαράς και συγκίνησης.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα, ο σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους αναμνηστικά δώρα και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της σύναξης. Όλοι αποχώρησαν πλήρεις χαράς και ευφροσύνης δίνοντας την υπόσχεση να επαναλάβουν τέτοια συνάντηση στο μέλλον.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να αθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος