Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 16:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με λαμπρότητα ο εορτασμός  του Αγίου Νικολάου στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού,  εόρτασε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου η Εκκλησία.

Στον μεγαλοπρεπή φερώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό Σπάρτης τελέσθηκαν την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο όρθρος, η αρτοκλασία και η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία,  προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Επίκαιρα μίλησε ο αρχιερατικός επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος, πανοσ. αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς.

Το απόγευμα της παραμονής ο κ. Ευστάθιος, ως τοποτηρητής της Μητρόπολης Μάνης, χοροστάτησε στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στο φερώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό Γυθείου. Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου υπό τους παιανισμούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti