«Κλειδώνει» για 8 Φεβρουαρίου η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης

Η αγωνία στο κατακόρυφο για τομ ιεράρχη που διαθεχθεί τον μακαριστό Χρυσόστομο

Σάββατο, 20 Ιανουάριος 2018 09:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Κλειδώνει» για 8 Φεβρουαρίου η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, εκτάκτως, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες -και όπως είχε γράψει πριν από λίγες ημέρες ο «Λακωνικός Τύπος»- στη συνεδρίαση της Πέμπτης (8/2) αναμένεται να γίνει η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης, ο οποίος θα κληθεί να αναπληρώσει το κενό του μακαριστού Μητροπολίτη, κυρού Χρυσοστόμου.

Στη Μάνη επικρατεί κινητικότητα για το θέμα της ανάδειξης του νέου ιεράρχη, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει διευρυμένη στήριξη προς το πρόσωπο του αρχιμανδρίτη π. Συμεών Λαμπρινάκου, εκφρασμένο και επίσημα από το ΔΣ Αν. Μάνης. Ενδιαφέρον για το αξίωμα του Μητροπολίτη Μάνης έχουν εκφράσει και άλλοι πρεσβύτεροι που έλκουν την καταγωγή του από τη Μάνη -και όχι μόνο- ενώ την υποψηφιότητά του έχει δηλώσει και ο αρχιμανδρίτης π. Ιλαρίων Σιώκος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Σάββατο (20/1) και ώρα 18:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης στο Γύθειο, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση με σκοπό τη ενημέρωση και την υποβολή προτάσεων από πολίτες αναφορικά με την εκλογή του νέου Επισκόπου Μάνης.

Πάντως, δημοσιεύματα φέρνουν τον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου, ο οποίος είναι γραμματέας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερωνύμου, ως επικρατέστερο να διαδεχθεί τον Μακαριστό κυρό Χρυσόστομο στη Μητρόπολη Μάνης.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti