Και οι Μανιάτες του Πειραιά υπέρ του π. Συμεών Λαμπρινάκου

Για την υποψηφιότητά του ως νέος Μητροπολίτης Μάνης

Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2018 15:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Και οι Μανιάτες του Πειραιά υπέρ του π. Συμεών Λαμπρινάκου

Μετά τη συγκέντρωση πολιτών στο Κέντρο Πολιτισμού Αν. Μάνης στο Γύθειο και την εκδήλωση στήριξης της υποψηφιότητας του αρχιμανδρίτη π. Συμεών Λαμπρινάκου για την ηγεσία της Μητρόπολης Μάνης, και οι Μανιάτες του Πειραιά τάχθηκαν υπέρ του προαναφερόμενου κληρικού.

Σε ειδική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (28/1) στον Πειραιά, εκδόθηκε ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων οι αιτούντες αναφέρουν «ότι είναι «καθολική η απόφαση στήριξης της επιλογής αυτής και η προτροπή προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να μην την αγνοήσουν και να την αξιολογήσουν κατάλληλα». Επίσης, ζητούν από τον Τοποτηρητή της ΙΜ Μάνης, σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο να μεταφέρει «την κοινή μας θέληση σε όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος», ενώ τέλος, οι υπογράφοντες απευθύνουν αίτημα συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ώστε όπως επισημαίνουν «να του μεταφέρουμε με σεβασμό την κοινή μας επιθυμία».

Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο βουλευτής, Θ. Δαβάκης, ο δήμαρχος Αν. Μάνης, Π. Ανδρεάκος, ο πρώην βουλευτής, Γρ. Αποστολάκος και ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης, Αν. Μαριόλης.

Αναλυτικά, το ψήφισμα που εκδόθηκε έχει ως εξής:
«Σήμερα, Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, συγκεντρωθήκαμε στον Πειραιά, την δεύτερη πατρίδα μας, οι Μανιάτες που κατοικούμε σε Πειραιά και Αθήνα και έχουμε άρρηκτους δεσμούς με την Μάνη και ομόφωνα αποφασίσαμε:
- Να ζητήσουμε με σεβασμό από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να ακούσει την φωνή μας και να μην αγνοήσει την ιερή μας επιθυμία, που δεν είναι άλλη από την εκλογή ως νέου Μητροπολίτη της Ι. Μ. Μάνης, του προσώπου που γνωρίζουμε εδώ και είκοσι έξι χρόνια, που διακονεί την εκκλησία της ιδιαίτερης πατρίδας μας άψογα. Ο ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου, ο κληρικός που αφιέρωσε τη ζωή του και είναι πανταχού παρών στην κάθε σπιθαμή του τόπου μας. Ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος.
- Να καταστήσουμε σαφές προς όλους, ότι είναι καθολική η απόφαση στήριξης της επιλογής αυτής και η προτροπή προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να μην την αγνοήσουν και να την αξιολογήσουν κατάλληλα.
- Να ζητήσουμε από τον Τοποτηρητή της Ι. Μ. Μάνης Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο να μεταφέρει την κοινή μας θέληση σε όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
- Να συναντηθούμε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και να του μεταφέρουμε με σεβασμό την κοινή μας επιθυμία.
- Να είμαστε όλοι παρόντες την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα της εκλογής του Νέου Επισκόπου της Ι. Μ. Μάνης, στην Ιερά Μονή Πετράκη (έδρα της Ιεράς Συνόδου), όπου με ευπρέπεια και σεβασμό θα περιμένουμε το αποτέλεσμα της εκλογής».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti