Η Παιδεία εόρτασε τους προστάτες της Τρείς Ιεράρχες στη Σπάρτη

Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018 12:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Παιδεία εόρτασε τους προστάτες της Τρείς Ιεράρχες στη Σπάρτη

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών και η Παιδεία εόρτασε τους προστάτες της.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον όρθρο και την αρτοκλασία και τέλεσε την πανηγυρική θεία λειτουργία στον ιερό ναό που είναι αφιερωμένος στους Τρεις Ιεράρχες, Βασίλειο τον Μεγάλο,  Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο, και βρίσκεται κάτω από τον ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου Σπάρτης.

Για τους προστάτες της Παιδείας, αλλά και την ορθόδοξη εορτή της Μητέρας, μίλησε η εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Ελένη Παπαδόγιαννη.  Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής ο κ. Ευστάθιος συνεχάρη την ομιλήτρια για την μεστή νοημάτων ομιλία της, τους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν και συμπροσευχήθηκαν και  τα παιδιά που με αξιοσημείωτη τάξη και ευπρέπεια συμμετείχαν στον εκκλησιασμό. Ιδιαίτερα στάθηκε στους εκπαιδευτικούς και τη μαθητιώσα νεολαία των Γυμνασίων και Λυκείων, που παρά την αργία συμμετείχαν μαζικά και οικειοθελώς στον εορτασμό.  Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά σε κάθε βήμα του εκπαιδευτικού τους βίου, να βρίσκονται υπό την προστασία των Τριών Ιεραρχών και στους εκπαιδευτικούς να έχουν υγεία και φώτιση, ώστε να φέρουν σε πέρας με επιτυχία το κομβικής σημασίας λειτούργημά τους.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti