Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον βυζαντινό Μυστρά (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 06 Φεβρουάριος 2018 12:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον βυζαντινό Μυστρά (ΦΩΤΟ)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η  Υπαπαντή του Κυρίου στον Ιερό Ναό που βρίσκεται μέσα στο βυζαντινό Μυστρά, επάνω από το μοναστήρι της  Παναγίας  Παντανάσσης.

Με σύμμαχο τον καιρό  αρκετοί χριστιανοί  από την ευρύτερη περιοχή του Μυστρά και της Σπάρτης κατάφεραν  να διανύσουν τη δύσκολη  ανηφορική διαδρομή των 20 λεπτών που οδηγεί στο Ναό για να  παρακολουθήσουν με κατάνυξη τον όρθρο και την πανηγυρική θεία λειτουργία.

Τις ακολουθίες τέλεσε ο εφημέριος Πικουλιανίκων π. Κωνσταντίνος Γρίβας και έψαλε ο ιεροψάλτης κ Σταύρος Περγαντής.
Για πρώτη φορά η ακολουθία της αρτοκλασίας τελέστηκε στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας οι παρευρισκόμενοι πέρασαν από το αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής και κεράστηκαν με γλυκίσματα από τις μοναχές.

Ικανοποιημένοι όλοι, πήραν το δρόμο της επιστροφής, με την ευχή και την ελπίδα κάθε χρόνο να μπορούν να  συναντιούνται  στην εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον περικαλλή αυτό χώρο.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti