Πανηγυρικός ο εορτασμός του Αγ. Χαραλάμπους στον Κότρωνα (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 27 Φεβρουάριος 2018 18:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πανηγυρικός ο εορτασμός του Αγ. Χαραλάμπους στον Κότρωνα (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στον Κότρωνα Δήμου Ανατολικής Μάνης, τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η πανηγυρική θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος προεξαρχόντος του αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Μάνης π. Δημήτριου Κουβαράκη, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής.

Προ της απολύσεως έλαβε χώρα η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στα γραφικά σοκάκια του παραλιακού χωριού του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Το τιμητικό άγημα της 120 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης Αεροπορίας στην Καλαμάτα εξέπληξε ευχάριστα το πλήθος των πιστών άδοντας τον Εθνικό Ύμνο και το «Μακεδονία Ξακουστή». Στον εορτασμό συμμετείχε το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Φλομοχωρίου.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εορτή ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Τσιριγώτης, ο αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας, κ. Αξιοτόπουλος, ο υπολιμενάρχης Γυθείου κ. Βουρλέτσης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και Μανιάτες με την παραδοσιακή φορεσιά. Καθόλη την διάρκεια της τελετής συμμετείχαν τα παιδιά του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας Κότρωνα.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής εκδήλωσης, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφερε στους επισήμους, μανιάτικο κέρασμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου  - Βιβλιοθήκης του ιερού ναού. 


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti