Θεία λειτουργία στον ΙΝ Αγ. Θεοδώρων Τρύπης και αποκαλυπτήρια προτομής Κούτσαρη (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2018 15:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θεία λειτουργία στον ΙΝ Αγ. Θεοδώρων Τρύπης και αποκαλυπτήρια προτομής Κούτσαρη (ΦΩΤΟ)

Το δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου εόρτασε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου η Εκκλησία. Στον περικαλλή ΙΝ Αγίων Θεοδώρων Τρύπης τελέσθηκαν ο όρθρος, η αρτοκλασία και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν ιερείς της ευρύτερης περιοχής και οι δύο ιεροδιάκονοι της Ιεράς Μητρόπολης.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο σεπτός ποιμενάρχης μίλησε για την εύρεση της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννη του Προδρόμου, η οποία συνέπεσε φέτος με την ανάμνηση του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου. Ο κ. Ευστάθιος επισήμανε την ταπεινοφροσύνη που χαρακτήριζε τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου δασκάλου της Τρύπης, Νικολάου Κούτσαρη, χάρις στις άοκνες προσπάθειες του οποίου και με την συμπαράσταση των απανταχού Τρυπιωτών,  ανεγέρθηκε το διθέσιο σχολείο του χωριού το 1964.  Για την προσωπικότητα και το έργο του Νικολάου Κούτσαρη μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της ΤΚ Τρύπης κ. Σταύρος Κόντος και η κόρη του αειμνήστου δασκάλου κ. Δέσποινα Κούτσαρη. Αμέσως μετά, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας, τελέσθηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Νικολάου Κούτσαρη από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Στον εορτασμό παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αθ. Δαβάκης, η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας Αδ. Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπάρτης Ευ. Βαλιώτης, ο αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης Δ. Αποστολάκος, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας και πλήθος πιστών.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti