Μεγαλοπρεπής και φέτος ο εορτασμός των Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πανηγύρισε η φερώνυμη Ιερά Μονή του Πάρνωνα - Χοροστατούντων των Μητροπολιτών κκ Αλεξάνδρου και Ευσταθίου

Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2018 19:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μεγαλοπρεπής και φέτος ο εορτασμός των Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων, εόρτασε την Παρασκευή 9 Μαρτίου η Εκκλησία και στη Σπάρτη πανηγύρισε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, η ιστορική φερώνυμη ιερά μονή του Πάρνωνα.

Το απόγευμα της παραμονής, Πέμπτη 8/3, τελέσθηκε ο πανηγυρικός δισαρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης  κ. Ευσταθίου καθώς και πλειάδας κληρικών απ’ όλη την Μητροπολιτική μας περιφέρεια.  Κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής κ. Ευστάθιος παρουσίασε στους παρευρισκόμενους πιστούς τον προσκεκλημένο Μητροπολίτη, μιλώντας με επαινετικά λόγια για το πνευματικό του έργο και την αρχιερατική διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.  Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ευστάθιο για την ευκαιρία που του έδωσε να χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό της ιστορικής  μονής του Πάρνωνα. Στη συνέχεια απηύθυνε λόγο πνευματικής οικοδομής αναφερόμενος στους τιμώμενους Αγίους  και στα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την βαθιά πίστη τους και τον μαρτυρικό θάνατό τους.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Παρασκευή 9/3, τελέσθηκε η πανηγυρική αρχιερατική προηγιασμένη θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοπρεπή και γενναία στάση των μητέρων τους θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υπογραμμίσει την διαχρονική σπουδαιότητα του ρόλου της μάνας στην κοινωνία. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα να έχει την ευλογία και την προστασία των τιμώμενων Αγίων.

Προ της απολύσεως, ο κ. Ευστάθιος απένειμε, έπειτα από εισήγησή του ηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Εφραίμ Μιλτιάδου, το οφίκκιο του αρχιμανδρίτη στον ιερομόναχο π. Μελέτιο Σουσούνη, για τον οποίο μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια τονίζοντας την υπακοή, τη σύνεση και την ταπεινοφροσύνη του.

Ακολούθως, ως είθισται, προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.

Φωτο: ΙΜΜΣ, Γιώργος Αλατσάς, Tάκης Κούρος
Video: Τ. Κούρος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti