Επανεξέταση προαπαιτούμενου για το «Ψηφιακό Βήμα» ζητεί το Επιμελητήριο

Επιστολή στον υπουργό Οικονομίας

Τρίτη, 10 Ιούλιος 2018 12:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επανεξέταση προαπαιτούμενου για το «Ψηφιακό Βήμα» ζητεί το Επιμελητήριο

Την επανεξέταση προαπαιτούμενου για τη συμμετοχή στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «Ψηφιακό Βήμα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» ζητεί το Επιμελητήριο Λακωνίας, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Ιωάννη Δραγασάκη.

Αναλυτικά, η επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, κ. Ιωάννης Παναρίτης, έχει ως εξής:

«Με την Α.Π: 3168/531/Α2 απόφαση με Θέμα: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση “Ψηφιακό Βήμα” του Ε.Π. “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” - Κωδικός Πρόσκλησης 016 ΚΕ ΕΠΑΝΕΚ - ΟΠΣ 2925 αναφέρεται ως  προαπαιτούμενη ιδιότητα των επενδυτών, “Να εμφανίζουν τουλάχιστον ένα θετικό (μεγαλύτερο του μηδενός) αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων την τελευταία τριετία. Ως έτος ενάρξεως υπολογισμών λαμβάνεται η κλεισμένη διαχειριστική χρήση του έτους υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης, για την οποία έχει υποβληθεί η δήλωση φορολογίας εισοδήματος (2018 - φορολογικό έτος 2017) και οι αντίστοιχες οικονομικές καταστάσεις (όπου απαιτείται)”.

Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση που ταλανίζει τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, αντιλαμβανόμαστε το βαθμό δυσκολίας που παρουσιάζεται ώστε οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να κατέχουν την εν λόγω προαπαιτούμενη ιδιότητα. Απόρροια αυτού είναι η στέρηση δυνατότητας ένταξης ενός αυξημένου αριθμού επιχειρήσεων στο προαναφερθέν πρόγραμμα, κατά συνέπεια χάνεται η ευκαιρία αρκετών επιχειρηματιών να αναβαθμίσουν ψηφιακά και τεχνολογικά τις επιχειρήσεις τους.

κ. Υπουργέ,
Αναλογιζόμενοι τον ζωτικό ρόλο της ψηφιακής αναβάθμισης του εμπορικού κόσμου της χώρας, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το εν λόγω προαπαιτούμενο, που κατά την γνώμη μας αποτελεί “αγκάθι” στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του επιχειρείν».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti