Μνημόσυνο για νεαρούς αποθανόντες και χειροθεσία στη Νεάπολη (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2018 14:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μνημόσυνο για νεαρούς αποθανόντες και χειροθεσία στη Νεάπολη (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Κυριακής 5 Αυγούστου, στον ΙΝ Αγίας Τριάδας Νεάπολης Βοιών τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας ο σεπτός ποιμενάρχης χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο με καταγωγή από τους Αγίους Αποστόλους Βοιών, τον κ. Ευθύμιο Γιαννακόπουλο, ο οποίος φέτος θα φοιτήσει στην τρίτη τάξη του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών.

Ακολούθησε μνημόσυνο για όλους εκείνους τους νέους ανθρώπους από την ευρύτερη περιοχή που έφυγαν πρόωρα από την επίγεια ζωή, το οποίο από πέρυσι τελεί η ενορία Νεάπολης.

Νωρίτερα ο κ. Ευστάθιος απηύθυνε λόγο πνευματικής οικοδομής στο πολυπληθές εκκλησίασμα, εστιάζοντας στην ανάγκη «να προστατευθεί και να ενισχυθεί η νεολαία μας, έτσι ώστε –μέσα από αυτή– να ανατείλει μία περίοδος πνευματικής αναγέννησης και κατά Θεόν προκοπής». Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε στο μνημόσυνο για τους πρόωρα αποθανόντες, το οποίο χαρακτήρισε ως μία αξιόλογη πρωτοβουλία του εφημερίου πατρός Παναγιώτη Αρώνη και της τοπικής ενορίας», ενώ ευχήθηκε «καλό Παράδεισο σε όλους αυτούς τους νέους και τις νέες που φεύγοντας βύθισαν στη θλίψη τα αγαπημένα τους πρόσωπα και την κοινωνία των Βατίκων».

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα