«Σκούπα» της ΕΛΑΣ με 23 συλλήψεις στη Λακωνία

Χειροπέδες σε 87 άτομα σε όλη την Πελοπόννησο

Σάββατο, 11 Αύγουστος 2018 10:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Σκούπα» της ΕΛΑΣ με 23 συλλήψεις στη Λακωνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (9/8) εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 1.053 άτομα, εκ των οποίων τα 758  ήταν ημεδαποί και 295 αλλοδαποί, καθώς και σε 762 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 131 άτομα, από τα οποία 75 ήταν ημεδαποί και 56 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 87 άτομα.
Πιο αναλυτικά στη Λακωνία συνελήφθησαν 23 άτομα και ειδικότερα: Πέντε ημεδαποί για ναρκωτικά, δύο ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα, δύο ημεδαποί για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, τέσσερις ημεδαποί κι ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και εννέα αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνίαση κλοπής
στη Σπάρτη
Επίσης, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε κατάστημα ημεδαπού, που είχε γίνει στις 16/2/2017 στη Σπάρτη. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός ανήλικου ημεδαπού για απόπειρα κλοπής.
 
Λοιπές παραβάσεις
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 318 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και τρεις παραβάσεις της νομοθεσίας για τον Αιγιαλό, ενώ κατασχέθηκαν: Μικροποσότητα ηρωίνης 45,35  γραμμάρια κάνναβης,  21 σπόροι κάνναβης, 4 κυνηγετικά όπλα, ένα περίστροφο και 375  γραμμάρια λαθραίου καπνού στην Αργολίδα, μικροποσότητα κάνναβης στην Αρκαδία, 28,6  γραμμάρια ηρωίνης, 8,3 γραμμάρια κάνναβης, τσιγαριλίκι κάνναβης και 4 ναρκωτικά δισκία  στην Κορινθία, 40,68 γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητα MDMA στη Λακωνία και  4  γραμμάρια κάνναβης κι 1 τσιγαριλίκι στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα