Ανταπέδωσε την αγάπη των ομογενών η Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης

Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2018 14:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανταπέδωσε την αγάπη των ομογενών η Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση προς τιμήν των ομογενών, που πραγματοποίησε η Μητρόπολη Μονεμβασίας Σπάρτης στο ξενοδοχείο “Mystras Grand Palace Resort”.

Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, ενώ εκπροσωπήθηκαν δεκάδες ομογενειακοί σύλλογοι απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Τους απόδημους και τους επίσημους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο διευθυντής του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «ο Άγιος Παντελεήμων», π. Ιωάννης Προφύρης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους ομογενείς για τη συγκινητική βοήθειά  τους, αναφέρθηκε στο πολυποίκιλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δραστηριότητες του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, εκφράζοντας αρχικά τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς όλους τους ομογενείς, για την έμπρακτη και συνεπή αγάπη και στήριξη την οποία επιδεικνύουν την κρίσιμη αυτή περίοδο προς τα ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας, έτσι ώστε αυτά να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους προς τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Παράλληλα, τούς διαβεβαίωσε ότι η διαχείριση της πολύτιμης προσφοράς τους γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση. Στη συνέχεια, μίλησε για τον άρρηκτο δεσμό Ορθοδοξίας και Ελληνισμού, ενώ παράλληλα εκθείασε τους ομογενείς επειδή «διατηρούν αναλλοίωτα τα στοιχεία της φυλής μας, κάνοντας παράλληλα υπερήφανους όλους μας με την πρόοδο τους». Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε σε όλους τους απόδημους «προσωπική και οικογενειακή υγεία, χαρά και προκοπή και με τη βοήθεια του Θεού να βρίσκονται όλοι στο αντάμωμα του επόμενου καλοκαιριού».

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τον νέο πρόεδρο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, κ. Θεόδωρο Παυλάκο, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Ευστάθιο, τόσο για την αναγνώριση τη συμβολής των ομογενών στο έργο της τοπικής Εκκλησίας, όσο και για όλα όσα έχει προσφέρει στον τόπο τα 38 χρόνια της αρχιερατείας του. Παράλληλα,  υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η στήριξη του θεάρεστου αυτού έργου, ενώ επισήμανε ότι οι φιλοπρόοδοι Λάκωνες της ομογένειας θα βρίσκονται πάντα στο πλευρά κάθε αξιόλογης ενέργειας που συντελείται στη μητέρα πατρίδα.

Ακολούθησε ένα εξαιρετικό χορευτικό πρόγραμμα από το Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης με τραγούδια μακεδονικά και της ξενιτιάς. Το γεύμα συνοδεύτηκε με ελληνική παραδοσιακή μουσική, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που χόρεψαν.  

Στον επίλογο της βραδιάς ο Μητροπολίτης Ευστάθιος προσέφερε ως ευλογία αναμνηστικά δώρα σε κάθε ομογενή.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα