Γιατρός τρέχει από τον Έβρο στο Ταίναρο για να ευαισθητοποιήσει!

Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2018 08:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γιατρός τρέχει από τον Έβρο στο Ταίναρο για να ευαισθητοποιήσει!

Στοχεύοντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων,  ένας Θεσσαλονικιός γιατρός ξεκίνησε τη Δευτέρα 10/9 από το Ορμένιο του Έβρου μια μοναχική διαδρομή 1.400 χιλιομέτρων, που θα καταλήξει στις 3 Οκτωβρίου στο ακρωτήριο Ταίναρο της Λακωνίας! Πρόκειται για τον γενικό χειρουργό της Ε΄ Χειρουργικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Στέργιο Αράπογλου, ο οποίος υλοποιεί το μεγαλύτερο, μέχρι σήμερα, δρομικό εγχείρημα που έχει γίνει στην Ελλάδα.  

Ο Στέργιος Αράπογλου θα διανύει καθημερινά 60-65 χιλιόμετρα και θα περάσει από 293 πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά και διάφορους παραθαλάσσιους, πεδινούς και ορεινούς οικισμούς της Ελλάδας που αποτελούν σημεία της μοναχικής δρομικής διάσχισης (solo run). Η διαδρομή θα κινηθεί μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού και παραδρόμων και αποτελείται από άσφαλτο, χωματόδρομους και διάσχιση ορεινών όγκων, σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας.

Η σύλληψη και ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης διαδρομής ανήκουν στον Τάκη Σκουλή, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε να τη διατρέξει στις 29 Μαΐου 1995, διασχίζοντας 300 περίπου χιλιόμετρα, πριν σταματήσει την προσπάθειά του λίγο έξω από τη Χρυσούπολη του Νομού Καβάλας. Ο Στέργιος Αράπογλου, με αυτή τη διαδρομή των 1400 χιλιομέτρων αποσκοπεί στην ολοκλήρωση του μέγιστου δρομικού εγχειρήματος, που οραματίστηκε ο Τάκης Σκουλής, ο οποίος είναι σήμερα 82 ετών και ζει στο Χαλάνδρι του Νομού Αττικής.

Ο Τάκης Σκουλής έχει τρέξει και τερματίσει στις πέντε πρώτες διοργανώσεις του Σπαρτάθλου και υπήρξε πρωταθλητής Μαραθωνίου και Υπερμαραθωνίων αποστάσεων, με σημαντικές επιδόσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα ατομικά του ρεκόρ αποτελούν ακόμη και σήμερα σημεία αναφοράς, ιδίως στις κατηγορίες των βετεράνων Αθλητών. Το 1992 διέτρεξε μόνος του την ιστορική διαδρομή Αθήνα - Σπάρτη - Αθήνα, 500 περίπου χιλιομέτρων, και έτσι ανακηρύχτηκε ο πρώτος στον κόσμο αναβιωτής του Φειδιππίδιου Άθλου, όπως αυτός έμεινε στην ιστορία από το 490 π.Χ. κατά τη Μάχη του Μαραθώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα