Χορήγησε υποτροφίες σε Λάκωνες σπουδαστές το ίδρυμα «Τζάκα» της ΙΜΜΣ (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2018 14:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χορήγησε υποτροφίες σε Λάκωνες σπουδαστές το ίδρυμα «Τζάκα» της ΙΜΜΣ (ΦΩΤΟ)

Το 2017 η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης προχώρησε στη σύσταση και λειτουργία ενός ακόμη ιδρύματος υπό την επωνυμία «Εκκλησιαστικό Ίδρυμα αδελφών Παναγιώτου, Ελένης και Χρυσάνθου Τζάκα εκ Κρεμαστής».

Σύμφωνα με το καταστατικό, σκοποί του ιδρύματος, το οποίο αποτελεί αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό την εποπτεία της Ιεράς Μητρόπολης, είναι: (α) η κατά τον καλύτερο τρόπο αξιοποίηση του ακινήτου και η διαχείριση των κατατεθειμένων χρημάτων, (β) η ενίσχυση ενός φοιτητή της Ιατρικής Σχολής και ενός υποψήφιου κληρικού ή κληρικού φοιτητή της Θεολογικής ή άλλης Εκκλησιαστικής Σχολής με τη χορηγία χρηματικού ποσού, το ύψος του οποίου θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και (γ) η ενίσχυση και άλλων φοιτητών, ορφανών ή τέκνων πολυτέκνων οικογενειών ή απόρων, με διάφορα μικρότερα ποσά εφ’ όσον θα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.

Στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των σκοπών του ιδρύματος, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε, το πρωί της Παρασκευής 21/9 στο γραφείο του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Ακολούθως, στην αίθουσα υποδοχής του Επισκοπείου, συγκεντρώθηκαν οι επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων, που ήταν υποψήφιοι για την υποτροφία. Συγκεκριμένα, για την υποτροφία της Θεολογικής ή Εκκλησιαστικής Σχολής, μοναδικός επιτυχών ήταν ο Χρήστος Μπουρουϊάνα, ο οποίος είναι υποψήφιος κληρικός και θα φοιτήσει στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης.

Για την υποτροφία σε έναν πρωτοετή φοιτητή της Ιατρικής Σχολής έγινε κλήρωση. υπότροφος αναδείχθηκε ο Γεώργιος Βέρδος. Υποψήφιοι ήταν επίσης οι: Νικόλαος Μουστόγιαννης, Χρήστος Σδράκας, Δημήτριος Τσέτσεκας, Μαρία Δογαντζή και Κωνσταντίνα Κουρτσούνη.

Πριν από την κλήρωση και τις απονομές, τους παρευρισκόμενους υποδέχθηκε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της ΙΜΜΣ και μέλος του ΔΣ του ιδρύματος, πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Ευστάθιος, αφού αναφέρθηκε στους σκοπούς του ιδρύματος, συνεχάρη τους νέους φοιτητές και τα συγγενικά τους πρόσωπα για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκε «την εκ Θεού ενδυνάμωσή τους, ώστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και με περίσσια αρετή στον ωραίο δρόμο της μάθησης».

Από την πλευρά τους οι νέοι φοιτητές και οι συγγενείς τους ευχαρίστησαν θερμά την Ιερά Μητρόπολη, το Ίδρυμα «Αδελφών Τζάκα» και ιδιαίτερα τον σεβασμιώτατο, για την μέριμνα που επιδεικνύει -με έναν ακόμη τρόπο- για τη νεολαία του τόπου και μάλιστα σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον κ. Ευστάθιο να προσφέρει -ως ευλογία- σε όλους τους νέους φοιτητές από ένα φιλοδώρημα και ένα δώρο προσφορά της Μητρόπολης.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα