Τέλεσε τον αγιασμό στο Πρωτοδικείο Γυθείου ο Μητροπολίτης Μάνης (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 27 Σεπτέμβριος 2018 15:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τέλεσε τον αγιασμό στο Πρωτοδικείο Γυθείου ο Μητροπολίτης Μάνης (ΦΩΤΟ)

Τον αγιασμό με την ευκαιρία έναρξης του νέου δικαστικού έτους τέλεσε ο σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, το πρωί της Τετάρτης 26/9 στο δικαστικό μέγαρο του Πρωτοδικείου Γυθείου. Το «παρών» έδωσαν δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί και  υπάλληλοι στα δικαστήρια, ο υποδιοικητής του ΑΤ Γυθείου, η πρόεδρος και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης.

Στην προσφώνηση του προς το δικαστικό σώμα, ο σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων,  υπογράμμισε: «Σεις οι Δικαστικοί Λειτουργοί, επιτελείτε ένα εξαιρετικό έργο. Ως καλώς γνωρίζετε κατά τα άρθρα 87 επ. του Συντάγματος απολαμβάνετε το αγαθό της ανεξαρτησίας, το μέγιστο αυτό δημοκρατικό προνόμιο μετά την διάκριση των εξουσιών και είσθε στυλοβάτες της όλης λειτουργίας του πολιτεύματος. Η χώρα μας, δόξα τω Θεώ είναι κράτος δικαίου, έχει δικαστές, πρέπει να έχει δικαστές, λειτουργούς της θέμιδος. Γι’ αυτό εσείς διαδραματίζετε σπουδαιότατο ρόλο μέσα στην κοινωνία, τόσον η ‘’ισταμένη’’ με τον εισαγγελικό λόγο επί της έδρας, όσο και η ‘’καθημένη’’ με την έκδοση αποφάσεων. Να γνωρίζετε ότι ακούει ο πολίτης, ο λαός προβληματίζεται, σκέπτεται, τον συνέχει, ενεργεί καταλλήλως. Η ύπαρξη των δικαστηρίων λειτουργεί πολλές φορές ανασταλτικά και αποτρεπτικά στη διάπραξη αδικημάτων και εγκληματικών συμπεριφορών. Είσθε οι υπερασπιστές του δικαίου, οι ερμηνευτές του νόμου, οι λειτουργοί της ορθής απονομής της δικαιοσύνης, οι άγρυπνοι φρουροί της συντεταγμένης πολιτείας, οι άοκνοι δημιουργοί ενός νομικού πολιτισμού, ώστε η κοινωνία μας να προφυλαχθεί από την ανομία, αδικία, κατάπτωση, ηθική παρακμή. Αξίζει να μείνετε σταθεροί στις αιώνιες αξίες, στις αρχετυπικές αρχές εμβαθύνοντας διηνεκώς στις μεγάλες έννοιες, δίκαιο, δικαιοσύνη, επιείκια, καλή πίστη, χρηστά ήθη, δημόσιο συμφέρον, summum bonum.

Σας εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να σας ευλογεί και ενδυναμώνει στο ευθυνοφόρο έργο σας».

Ακολούθως, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου κ. Νικόλαος Νταής ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον σεβασμιώτατο και του προσέφερε παραδοσιακά προϊόντα της Μάνης.

Ο κ. Χρυσόστομος προσέφερε σε όλους τους δικαστές ένα αντίγραφο -σε φύλλο περγαμηνής- με την ιστορική απόφαση του Δικαστηρίου του Ναυπλίου (έτους 1834) για την  καταδίκη εις θάνατον των ηρώων Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα. Στην απόφαση καταδεικνύεται η έλλειψη των υπογραφών των δυο δικαστών, Αναστασίου Πολυζωϊδη (προέδρου) και Γεωργίου Τερτσέτη (μέλος).

Φωτο: Μητρόπολη Μάνης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα