Αιτήσεις στον ΕΛΓΑ για τις πλημμύρες του 2016 στον Δ. Μονεμβασίας

Δείτε την προθεσμία

Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2018 18:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αιτήσεις στον ΕΛΓΑ για τις πλημμύρες του 2016 στον Δ. Μονεμβασίας

Ο ΕΛΓΑ και οι ανταποκριτές του Δήμου Μονεμβασίας καλούν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 στις Κοινότητες Μολάων, Πακίων και Μεταμόρφωσης. Η διαδικασία ξεκίνησε την Πέμπτη 27/9 και θα ολοκληρωθεί την  Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018.

Αρμόδιοι ανταποκριτές είναι οι Μαντζαβράκος Χριστόδουλος (για ΔΚ Μολάων & ΤΚ Πακίων) και Λάγγης Ιωάννης (για Τ.Κ. Μεταμόρφωσης).

Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, κάθε κάτοχος (ιδιοκτήτης ή μισθωτής) που η γεωργοκτηνοτροφική του  εκμετάλλευση ζημιώθηκε από αίτιο που περιλαμβάνεται στον πίνακα με τις επιλέξιμες αναγγελίες,  υποβάλλει ο ίδιος ή με τρίτο πρόσωπο, μία αίτηση (φάκελος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που υποχρεούται να προσκομίσει και τα οποία καθορίζονται αναλυτικότερα παρακάτω), για το σύνολο των ζημιωθεισών εκμεταλλεύσεων του στον ίδιο δήμο, έστω και αν έχει εκμεταλλεύσεις σε περισσότερες της μίας δημοτικές ή τοπικές κοινότητες στον συγκεκριμένο δήμο. Αν υπάρχουν ζημιωθείσες εκμεταλλεύσεις, του ιδίου παραγωγού και σε άλλον δήμο της χώρας, τότε πρέπει να υποβληθεί και άλλη (νέα) αίτηση (στον δήμο που ανήκουν), χωρίς την υποβολή πλήρους φακέλου, με την προϋπόθεση ότι θα επισημαίνεται ο δήμος στον οποίο υποβλήθηκε ο πλήρης φάκελος και ότι τα δικαιολογητικά θα καλύπτουν το σύνολο των εκμεταλλεύσεών του σε όλους τους δήμους.

Η αίτηση υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή, από τον εξουσιοδοτημένο ανταποκριτή του ΕΛΓΑ, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΕΛΓΑ. Η ηλεκτρονική  αίτηση καθίσταται έγκυρη, εφόσον η συμπληρωμένη  εκτυπωμένη μορφή της, υπογραφεί από τον αιτούντα.  

Η αίτηση υποβάλλεται ατελώς, ενώ εκπρόθεσμες αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης δεν θα γίνονται δεκτές.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti