Η αρχαιοπρεπής θεία λειτουργία του Αγ. Ιακώβου τελέστηκε στη Μητρόπολη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2018 17:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η αρχαιοπρεπής θεία λειτουργία του Αγ. Ιακώβου τελέστηκε στη Μητρόπολη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου η Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέστηκε, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου, η οποία τελείται μία φορά το χρόνο με τη συμμετοχή του αρχιερέως, δώδεκα ιερέων και των διακόνων της Μητρόπολης.

Προς το εκκλησίασμα, επίκαιρα μίλησε ο ηγούμενος της ΙΜ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα,  πανοσ. αρχ. Πρόδρομος Κατσούλης. Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής, ο κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε στη μεγαλοπρεπή θεία λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία μας συνδέει με τους πρώτους χριστιανούς, που δέχθηκαν τρομακτικές διώξεις έως ότου εδραιωθεί η Εκκλησία του Χριστού. Επίσης, ο σεβασμιώτατος μίλησε και για την δεύτερη μεγάλη προσφορά του Αγίου Ιακώβου, την καθολική επιστολή που θα πρέπει όλοι οι χριστιανοί να αναγνώσουν ώστε να ευεργετηθούν από τα πολυποίκιλα και ψυχωφέλιμα μηνύματά της. Ολοκληρώνοντας το λόγο του, επικαλέστηκε -για το εκκλησίασμα και το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας- τη χάρη, την αγάπη και τη συμπαράσταση του Αγίου Ιακώβου.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα