Οι εξελίξεις μετά τις καταγγελίες για τα αδέσποτα στον Δ. Σπάρτης

Ελεύθερος ο Στ. Αργυρόπουλος μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα - Εντολές να βελτιωθούν οι συνθήκες φιλοξενίας και να αφεθούν ελεύθερα τα υγιή ζώα

Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2018 15:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι εξελίξεις μετά τις καταγγελίες για τα αδέσποτα στον Δ. Σπάρτης

Έντονα απασχολεί την τοπική κοινωνία της Σπάρτης και όχι μόνο, το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων από τον Δ. Σπάρτης, μετά τις καταγγελίες φιλόζωων για κακή κατάσταση διαβίωσης των ζώων σε έναν από τους χώρους φιλοξενίας του δήμου. Το ζήτημα έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις και προβλήθηκε από ΜΜΕ των Αθηνών, ύστερα από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και απεικονίζουν πτώματα σκύλων, τα οποία -όπως υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες- προέρχονται από το καταφύγιο που διαθέτει ο Δ. Σπάρτης. Από την πλευρά της η δημοτική Αρχή, διέψευσε κατηγορηματικά το συγκεκριμένο γεγονός δια του δημάρχου, Ευ. Βαλιώτη και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου αρμοδίου για τη διαχείριση των αδέσποτων, Στ. Αργυρόπουλου, οι οποίοι μίλησαν για προβοκάτσια και άφησαν να εννοηθεί ότι πρόκειται για σκηνοθετημένες εικόνες νεκρών ζώων. Μάλιστα, τόνισαν ότι ο Δ. Σπάρτης θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την αποκατάσταση της αλήθειας και την προάσπιση της τιμής του δήμου.

Μάλιστα, την Παρασκευή (2/11), ο Στ. Αργυρόπουλος προσήλθε αυτοβούλως στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας (και δεν συνελήφθη όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε), ύστερα από την εκκρεμούσα καταγγελία της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Στη συνέχεια, ο δημοτικός σύμβουλος απολογήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Σπάρτης και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες, ούτε ορίστηκε δικάσιμος.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου» συνεχίζεται η προανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση, ενώ -κατά έγκυρες πηγές- ο Δ. Σπάρτης καλείται να προχωρήσει σε  βελτίωση των συνθηκών στον χώρο φιλοξενίας των αδέσποτων, ύστερα από υπόδειξη της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΠΕ Λακωνίας.

Επίσης, όπως πληροφορείται ο «Λακωνικός Τύπος», έχει δοθεί εντολή από την Εισαγγελία, να αφεθούν ελεύθερα τα σκυλιά που φιλοξενούνται στους χώρους  του Δ. Σπάρτης και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ευζωίας, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί, τσιπαριστεί, στειρωθεί και αποπαρασιτωθεί, όπως ορίζει ο Νόμος. Επίσης, δόθηκε εντολή στον Δ. Σπάρτης να προχωρήσει στην αδειοδότηση (εντός διαστήματος ενός μηνός) των δύο χώρων φιλοξενίας για τη λειτουργία τους ως καταφύγια-κυνοκομεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Νόμο, καταφύγια και κυνοκομεία μπορούν να υποδέχονται μόνο τα ζώα εκείνα που χρήζουν θεραπείας, ενώ όλα τα υπόλοιπα που είναι υγιή, πρέπει να αφήνονται ελεύθερα στον αστικό ιστό.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα