Και φέτος εορτασμός του Οσίου Νίκωνος στα Ζαγοροχώρια!

Παρασκευή, 09 Νοέμβριος 2018 10:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Και φέτος εορτασμός του Οσίου Νίκωνος στα Ζαγοροχώρια!

O πολιούχος της Σπάρτης, Όσιος Νίκων ο «Μετανοείτε», τιμάται και στο χωριό Κήποι Ζαγορίου νομού Ιωαννίνων, όπως είχε αποκαλύψει και πέρυσι ο «Λακωνικός Τύπος»!

Οι Κήποι είναι ένα γραφικό χωριό του κεντρικού Ζαγορίου ενώ στο ψηλότερο σημείο του χωριού βρίσκεται ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, όπου φυλάσσεται τμήμα της Τιμίας Κάρας του Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε».  

Κάθε χρόνο, την παραμονή της εορτής του Αγίου (25 Νοεμβρίου), τελείται εσπερινός που παρακολουθούν πιστοί από την ευρύτερη περιοχή. «Ευχής έργον να τιμηθεί ο Άγιος και από Σπαρτιάτες κατά τον εσπερινό» λέει στον «Λακωνικό Τύπο» ο κ. Πάνος Πλειώτας, ο οποίος είναι Σπαρτιάτης που ζει μόνιμα στα Ιωάννινα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών