Τελέστηκε το τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2018 16:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τελέστηκε το τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης (ΦΩΤΟ)

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ τέλεσε τρισάγιο στο τάφο του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου Β’ στα Καλύβια Γυθείου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Χρυσοστόμος Β’ διακρίθηκε δια τον ιεραποστολικό ζήλο του και την προσφορά του, αφήνοντας την προσωπική του περιουσία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για να αποκτήσουν τα παιδιά το δικό τους σπίτι και να συμβάλλει θετικά στο θεάρεστο έργο του «Χαμόγελου».

Έχει παρέλθει ένα έτος που «έφυγε» από κοντά μας ο μακαριστός Μητροπολίτης -με τον οσιακό θάνατό Του, την αγία Ημέρα των Αρχαγγέλων- ενώ το ποιμαντορικό του έργο θα αποτελεί παρακαταθήκη όλων των Μανιατών.

Το παρών έδωσαν η πρώην βουλευτής Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, κληρικοί της Μητρόπολης Μάνης, μοναχές από τις ιερές μονές της ΙΜΜΣ και πιστοί.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Αρχιερεύς εκοιμήθη κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας… αυτό λέει πάρα πολλά…Διότι το τέλος του ανθρώπου σηματοδοτεί πολλές φορές την προηγούμενη εν τω κόσμω ετούτο ζωήν… Να έχουμε την ευχή του από τον Ουρανό που μάς βλέπει γιατί η ψυχή είναι αθάνατος και βλέπει… λειτουργεί εις τον Ουρανό ως Αρχιερεύς να έχουμε την ευχή του να μάς ευλογεί και ν’ ακολουθούμε το παράδειγμα του Αγίου βίου του. Αιωνία του η μνήμη».

Ρεπορτάζ: Νικόλαος Πιερρακέας
Φωτο: MANINEWS, Μητρόπολη Μάνης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών