Επτά κακοποιήσεις παιδιών στη Λακωνία από το 2010! (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Αποκαλυπτικά στοιχεία σε εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια την Ελ. Ράπτη - Παρακολουθήστε όλες τις εισηγήσεις

Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2018 15:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επτά κακοποιήσεις παιδιών στη Λακωνία από το 2010! (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί ολοένα και περισσότερο την ελληνική κοινωνία πραγματεύτηκε η άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, που έλαβε χώρα το Σάββατο 24/11 σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Διοικητήριο Λακωνίας. Στο πλαίσιο της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης».

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Έλενα  Ράπτη, εκπρόσωπος της καμπάνιας στην Ελλάδα και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Δικτύου Κοινοβουλευτικών. Με λόγο σαφή, λεπτομερές και κατανοητό, η  κ. Ράπτη παρουσίασε αποκαλυπτικά στοιχεία για τις διαστάσεις του νοσηρού κοινωνικού φαινομένου στη χώρα μας, ανέπτυξε τους τρόπους αντιμετώπισης και περιορισμού, ενώ ζήτησε την ευαισθητοποίηση και στήριξη του κοινωνικού συνόλου για την επιτυχία της εκστρατείας κατά της παιδικής κακοποίησης. Όπως είπε η κ. Ράπτη, σκοπός της καμπάνιας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου τα μηνύματα να φτάσουν σε γονείς και παιδιά.

Το πάνελ των ομιλητών πλαισίωσαν η ψυχολόγος κ. Σταυρούλα Μητρούση, η δικηγόρος κ. Βερόνικα Λέκκα και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία της Αστυνομίας για τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στη Λακωνία, αλλά και οδηγίες προς γονείς και κηδεμόνες για την προστασία των ανηλίκων από κακόβουλες πράξεις. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Τσιγαρίδη στα επίσημα καταγεγραμμένα περιστατικά κακοποίησης παιδιών στη Λακωνία. «Από το 2010 είχαμε επτά υποθέσεις κακοποίησης που έχουν καταγραφεί στον νομό Λακωνίας. Βέβαια, τα κρούσματα μπορεί να είναι περισσότερα…» είπε ο Αστυνομικός Υποδιεθυντής Λακωνίας.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρωτοσυγκελλεύων της Μητρόπολης Μάνης, πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος (ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου), ο ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης και ηγούμενος της ΙΜ Γόλας, πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης (ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου), ο βουλευτής Αθ. Δαβάκης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδ. Τζανετέα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης Σπ. Μοιράγιας.

Μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο διοικητής του ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος Ιορδ. Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ι. Παναρίτης, ο πρώην βουλευτής Γρ. Αποστολάκος   κ.α.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η εκδότρια του «Λακωνικού Τύπου» κ. Χριστιάνα Χιώτη.

Παρακολουθήστε όλη την εκδήλωση στο παρακάτω video


Φωτο: Σπ. Κούρος
Video: Τ. Κούρος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα