Μανιάτης σε σπείρα με εικονικές πωλήσεις ακινήτων στην Αττική!

Διέθεταν έναντι μεγάλων ποσών οικόπεδα και διαμερίσματα που δεν… πωλούνταν

Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2018 07:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μανιάτης σε σπείρα με εικονικές πωλήσεις ακινήτων στην Αττική!

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες στην περιοχή της Αττικής με εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων, ενώ τα μέλη της κατηγορούνται ακόμη και για πλαστογραφίες.  Συνελήφθησαν, συνολικά, έξι μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως αρχηγός, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα. Τα μέλη του κυκλώματος που συνελήφθησαν είναι ένας 63χρονος με καταγωγή από τη Μάνη (ο οποίος φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο), ένας 78χρονος, μια 53χρονη, ένας 81χρονος, ένας 68χρονος, ένας 63χρονος, καθώς και ένας 56χρονος που παραμένει ασύλληπτος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σπείρα διέπραξε εννέα απάτες με οικονομικό όφελος 208.000 ευρώ, ενώ έκανε 11 απόπειρες απάτης με προσδοκώμενο όφελος 5,82 εκατ. ευρώ. Επίσης, διακίνησε πλαστές ή ακάλυπτες επιταγές με οικονομικό όφελος μεγαλύτερο των 400.000 ευρώ.

Κατά την επίσημη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, ο 63χρονος Μανιάτης μαζί με μια μεσίτρια -που θεωρείται η άμεση συνεργός του- έβαζαν αγγελίες στο διαδίκτυο για δήθεν διαμερίσματα, κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του κέντρου των Αθηνών, τα οποία πωλούσαν σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Βέβαια, τα διαμερίσματα ήταν υπαρκτά, με την διαφορά πως οι ιδιοκτήτες τους δεν τα πωλούσαν και βέβαια η αγγελία έμπαινε εν αγνοία τους. Ωστόσο, ορισμένα από τα διαμερίσματα, αλλά και τα οικόπεδα, φέρονται να ανήκαν σε φίλους και γνωστούς του απατεώνα και πλέον εξετάζεται εάν η δημοσίευση της αγγελίας γινόταν εν γνώσει ή εν άγνοια τους.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών πρόλαβαν τους απατεώνες στο… παρά πέντε πριν από το μεγάλο κόλπο, καθώς ήταν έτοιμοι να τσεπώσουν το ποσό των 6.000.000 ευρώ, πουλώντας συστοιχία οικοπέδων στα νότια προάστια της Αθήνας.

Με πληροφορίες από newsit.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών