Με δωρεά του εφοπλιστή Μαρτίνου συντηρείται ναός στο Γύθειο! (VIDEO)

Η ενορία Αγ. Νικολάου τίμησε τον ευεργέτη και τον Τζ. Φιλιππάκο που διαμεσολάβησε για τη δωρεά

Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2018 12:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με δωρεά του εφοπλιστή Μαρτίνου συντηρείται ναός στο Γύθειο! (VIDEO)

Σε μια σημαντική ευεργεσία προχώρησε ο γνωστός εφοπλιστής, Αθανάσιος Μαρτίνος, στον Iερό Ναό Αγίου Νικολάου Γυθείου. Πρόκειται για δωρεά που έχει  διατεθεί για τις απαραίτητες εργασίες επισκευής-ανακαίνισης και συντήρησης του ναού.

Σε μια σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ο εφημέριος π. Δημήτριος Κουβαράκης τίμησε τον κ. Μαρτίνο, όπως και τον Γυθειάτη γενικό γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη δωρεά έγινε χάρη στη μεσολάβησή του.

Ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, τονίζοντας ότι: «Ο Άγιος Νικόλαος έκανε το θαύμα του και πέσαμε στον κατάλληλο άνθρωπο στον άνθρωπο τον οποίο δε θα μας γελάσει όπως είχανε κάνει κάποιοι άλλοι πρωτύτερα που είχα απευθυνθεί και λέγανε ναι-ναι-ναι αλλά μετά μήτε τους είδατε, γι’ αυτό αγαπητέ κύριε γενικέ, αγαπητέ κύριε Μαρτίνε, από βάθος καρδιάς σάς ευχαριστούμε, όχι μόνο εγώ και το Επιτροπικό Συμβούλιο, αλλά όλη η ενορία αλλά όλο το Γύθειο».

Από την πλευρά του, ο κ. Μαρτίνος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, αναφέροντας τα εξής: «Πάτερ Δημήτρη, κύριε Γενικέ, αξιότιμοι ενορίτες ευχαριστώ τον κύριο Γενικό και τον πάτερ Δημήτριο για τα καλά τους λόγια, βλέποντας εδώ τον ωραίο αυτό ναό είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίτημα. Είναι όμορφη η πόλη του Γυθείου, έχω να έρθω περίπου σαράντα πέντε χρόνια. Όντως είναι μια ζεστή εκκλησία, περιποιημένη και νομίζω ότι άξιζε εκατό τοις εκατό η προσπάθεια που γίνεται και η δική σας επιμονή, χάρη στο αίτημα του κυρίου γενικού. Ευχαριστώ πολύ για την τιμή και είναι χαρά μου που βρίσκομαι στο Γύθειο».

Ο κ. Φιλιππάκος απηύθυνε χαιρετισμό, ευχαριστώντας τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την πολύτιμη βοήθειά του.

Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης, οι διοικητές των ΑΤ Αρεόπολης και Γυθείου, ο διοικητής της ΠΥ Γυθείου, Επιπυραγός κ. Κωνσταντίνος Γραφάκος, ο δημοτικός δύμβουλος Δ. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Δημήτριος Δαβάκης, ο πρώην δήμαρχος Γυθείου κ. Συμεών Χατζηχαραλάμπους και πλήθος πιστών.

Είναι γνωστό ότι η Πολιτεία, διαχρονικά, δεν μπορεί να ανταποκριθεί χωρίς την ευεργεσία και την φιλανθρωπία πολιτών, όπως η οικογένεια Μαρτίνου. Πολλοί λένε ότι έχουν χρήματα, όμως λίγοι το πράττουν και ακόμα λιγότεροι το διαφημίζουν…

Ρεπορτάζ: Νικόλαος Πιερρακέας

Δείτε παρακάτω video από την εκδήλωση


Φωτο-video: MANINEWS

Λίγα λόγια για τις σπουδαίες ευεργεσίες
της αρκαδικής οικογένειας Μαρτίνου
«Η οικογένεια του κ. Θανάση Μαρτίνου (Αρκάς, από τη Στεμνίτσα) έχει προσφέρει και συνεχίζει να το κάνει πολύ συχνά, σημαντικές δωρεές στην Αρκαδία. Τελευταία, σπουδαία κίνησή του, ήταν να αναλάβει το κόστος, προκειμένου ο Δήμος Μεγαλόπολης να αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, μιας και το προηγούμενο κάηκε ολοσχερώς. Δεν είναι όμως μόνο αυτή η δωρεά, έχουν προηγηθεί πολλές στο παρελθόν και σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Η οικογένεια Μαρτίνου προσφέρει ανιδιοτελώς στο κοινωνικό σύνολο με σημαντικές ευεργεσίες που δεν περιορίζονται μόνο στα νότια προάστια αλλά επεκτείνονται σε ολόκληρη τη χώρα.

Η “ιστορία” της οικογένειας Μαρτίνου ξεκινά το 1926 από ένα παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Ο Γιάννης Μαρτίνος, ο παππούς της οικογένειας, υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους αντικέρ και προμηθευτής σπάνιων έργων τέχνης των μεγαλύτερων συλλεκτών της Αθήνας. Ωστόσο, η σύζυγός του, Αθηνά, μέλος εφοπλιστικής οικογένειας, πίστευε ότι το μέλλον βρίσκεται στη θάλασσα. Το 1970 ιδρύει τη ναυτιλιακή εταιρεία Thenamaris, η οποία ως τα τέλη της ίδιας δεκαετίας γιγαντώνεται. Τα τρία αγόρια της οικογένειας, Θανάσης, Κωνσταντίνος και Ανδρέας, κατευθύνθηκαν στα ναυτιλιακά, ενώ η κόρη τους Ελένη, συνεχίζει να λειτουργεί τη γκαλερί .

Η οικογένεια Μαρτίνου είναι πλέον μια αυτοκρατορία, παρόλα αυτά όμως, από επιλογή της, παρέμεινε στην ίδια κοινωνική αντίληψη και βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Θανάσης Μαρτίνος, μόνιμος κάτοικος των Νοτίων προαστίων, έχει αναπτύξει σημαντικότατη κοινωνική δράση στον τομέα της φιλανθρωπίας, βελτιώνοντας με παρεμβάσεις του στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. Οι δραστηριότητες του βέβαια δεν περιορίζονται μόνο στα Νότια προάστια, αλλά επεκτείνονται σε ολόκληρη την χώρα.

Η αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ ιδρύθηκε το 2015, για να στεγάσει τη μακροχρόνια κοινωφελή δράση του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου. Η προσφορά εκτίνεται στην εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό, τη χριστιανική παράδοση, εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας. Ο ΑΙΓΕΑΣ επιλέγει την αλληλεγγύη σε μια δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα και ανταποκρίνεται καθημερινά σε αιτήματα που αφορούν ανάγκες της κοινωνίας με προτεραιότητα την Υγεία και την Παιδεία.

Ο κ. Μαρτίνος έχει προβεί σε πολλές δωρεές για τη συντήρηση αλλά και την κατασκευή πολλών εκκλησιών, σε διάφορες μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας καθώς και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για εμάς, που ζούμε στα Νότια προάστια, είναι η κατασκευή του περίλαμπρου Ιερού Ναού αφιερωμένου στην Παναγία τη Φανερωμένη, στη Βουλιαγμένη.

Έχει ενισχύσει πολλές ενορίες στην Σύρο και έτσι τον ανακήρυξαν Μέγα Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως και Επίτιμο Δημότη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Έχει αγκαλιάσει τους κατοίκους των Αχαρνών από την πρώτη στιγμή και είναι γνωστό πως έχει βοηθήσει πολλές ενορίες στην πόλη, με τελευταία τη δωρεά συστήματος ψύξης – θέρμανσης στον Ιερό Ναό Αγ. Βλασίου.

Επίσης, πάντα μαζί με την σύζυγο του, ο κ. Μαρτίνος πραγματοποίησε με δωρεά πριν από δυόμιση χρόνια την εκ βάθρων ανακαίνιση του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου στην Πρίγκηπο, η οποία, όπως είχε δηλώσει τότε ο εφοπλιστής, «είναι μια όαση Ορθοδοξίας εκτός Ελλάδος και πόλος έλξης για πολλούς Έλληνες προσκυνητές που έρχονται από την πατρίδα μας».

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην αποκατάσταση της Τράπεζας της Ιεράς Μονής Καρακάλλου στο Άγιο Όρος και της στερέωσης – αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου στην Καστανιά της Μεσσηνιακής Μάνης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Από τις δωρεές του κ. Μαρτίνου ξεχωρίζουμε την χρηματοδότηση για την αγορά εξελιγμένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο οποίος εκσυγχρόνισε την παροχή των αστυνομικών υπηρεσιών του Α.Τ. Αλίμου προς τους πολίτες. Την αγορά ορειβατικού-διασωστικού εξοπλισμού (στολές αντιπυρικές, κράνη πλήρη με φακό και μάσκα προστασίας οφθαλμών, γάντια, μπότες πυρόσβεσης, μάσκες προστασίας αναπνοής) για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βουλιαγμένης.

Σημαντική είναι επίσης και η δωρεά ορειβατικού- διασωστικού εξοπλισμού στην Πυροσβεστική Ζακύνθου, ενώ εκτός από τον ορειβατικό εξοπλισμό, ο κ. Μαρτίνος πρόσφερε επίσης ελαστικά για δύο πυροσβεστικά οχήματα και δύο ταχύπλοα στις Ειδικές Δυνάμεις.

Από τις πιο σημαντικές είναι εκείνη της δημιουργίας παιδότοπου και σταθμού θηλασμού μητέρων σε Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη αλλά και την ολοκληρωμένη μελέτη και εγκατάσταση συστήματος πυροπροστασίας στην Παιδική Κατασκήνωση Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας στο Στεφάνι Βοιωτίας, με την οποία απέκτησε το απαραίτητο πιστοποιητικό και επαναλειτούργησε η κατασκήνωση.

Επίσης μεγάλη είναι η προσφορά του στη σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας. Ενίσχυσε τα νέα σχολεία στο Κίτσι του Δήμου Κορωπίου με την προσφορά του στην στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με διαδραστικά συστήματα. Αλλά και εκτός περιοχής μας, όπως οικονομική ενίσχυση για τη λειτουργία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και τη χορήγηση υποτροφιών, αλλά και την ανακαίνιση του πρώτου ορόφου του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι δωρεές του συνεχίζουν και στον Ιατρικό τομέα. Τον Ιούνιο του 2013 ο κ. Μαρτίνος με το τεχνικό επιτελείο του αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη δωρεά αναβάθμισης των υπαρχόντων υποδομών, ουσιαστικά ανακαινίζοντας εκ βάθρων τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό των εργαστηρίων, ακτινολογικού, μικροβιολογικού, υπερήχων, με υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και κατασκευάζοντας ιατρεία όλων των ειδικοτήτων με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές στη Ραφήνα.

Επιπλέον, έχει δοθεί απαραίτητος εξοπλισμός φορητού μηχανήματος υπερήχων στη 2η Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’, η παροχή εύκαμπτου ινοπτικού βρογχοσκοπίου στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών ‘’Άγιος Σάββας’’ και η δωρεά μηχανημάτων και χειρουργικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά ‘’Άγιος Παντελεήμων’’. Ενώ τέλος, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού προσφέρθηκαν 8 παρακλίνια monitors και στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών 10 τροχήλατα νοσηλείας, απαραίτητα για την αποφυγή διασποράς μικροβίων.

Τέλος, με μεγάλες δωρεές ενίσχυσε επίσης το Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας. Αναλυτικά ο Θανάσης Μαρτίνος ανέλαβε την ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, το Ακτινολογικό και τη Μονάδα Αιμοδοσίας στο κεντρικό κτήριο του Νοσοκομείου.

dbbe65fec8b3e1f35882519d9b98f979 L

Πηγή: nou-pou.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα