Αποφασίζει μέχρι τα Χριστούγεννα ο Γαβρόγλου για τις σχολές της Σπάρτης

Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2018 09:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποφασίζει μέχρι τα Χριστούγεννα ο Γαβρόγλου για τις σχολές της Σπάρτης

«Έσπασε» τη σιωπή του αναφορικά με τις προθέσεις του για τις σχολές της Σπάρτης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Μιλώντας στην πρωινή ζώνη του Fly fm και τον Χαρ. Βασιλάκο, ο υπουργός μίλησε για τις επερχόμενες αλλαγές στον «χάρτη» των πανεπιστημίων, ενώ δεν θα μπορούσε να μην εστιάσει στην πρόταση της ειδικής επιτροπής περί μεταφοράς της Νοσηλευτικής Σπάρτης στην Τρίπολη και ένταξης του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ (Σπάρτη) σε πολυτεχνική σχολή που θα ιδρυθεί -επίσης- στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι «με ποιον τρόπο η Λακωνία, η Πελοπόννησος και η χώρα γενικά θα βγουν στην Ευρώπη της εκπαίδευσης με ριζικές αλλαγές». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει τις πρώτες αποφάσεις του στην αρμόδια επιτροπή -αφού πρώτα ακούσει τα σχετικά επιχειρήματα των μελών της, ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα ο ίδιος υποστήριξε ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέλος, ο κ. Γαβρόγλου σχολίασε ότι «στο παρελθόν, δήμαρχοι και μητροπολίτες αποφάσιζαν για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης, η οποία δεν μπορεί να εκφυλίζεται στο βωμό της λογικής “πόσα σουβλάκια θα φάνε οι φοιτητές ή σε ποια δωμάτια θα μείνουν”».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιέσεις και εισηγήσεις που δέχεται ο υπουργός Παιδείας -από φορείς της Λακωνίας- ώστε η Νοσηλευτική και το ΤΕΙ να παραμείνουν στη Σπάρτη, είναι ισχυρές και έτσι αναμένονται με ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις του. Σε κάθε περίπτωση, οριστικές αποφάσεις δεν υπάρχουν (ή τουλάχιστον δεν έχουν ανακοινωθεί)…

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών