Μαζεύουν τα μπάζα από το οικόπεδο του Δ. Σπάρτης στη Ν. Μάκρη (ΦΩΤΟ)

Άμεσες οι εξελίξεις μετά το δημοσίευμα του «Λακωνικού Τύπου»

Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2018 14:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαζεύουν τα μπάζα από το οικόπεδο του Δ. Σπάρτης στη Ν. Μάκρη (ΦΩΤΟ)

Το δημοσίευμα του «Λακωνικού Τύπου» για την παράνομη απόθεση οικοδομικών υλικών από τα καμένα στο Μάτι σε οικόπεδο του Δ. Σπάρτης στη Νέα Μάκρη Αττικής, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών. Έτσι, μπουλντόζες και άλλα μηχανήματα έπιασαν δουλειά στον συγκεκριμένο χώρο για την απομάκρυνση των υλικών, όπως δεσμεύτηκε ο Δήμος Μαραθώνος μετά την αντίδραση του Δήμου Σπάρτης. Ήδη, σημαντικός όγκος μπαζών έχει μεταφερθεί σε άλλο σημείο και η συγκεκριμένη διαδικασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. «Εντός των επόμενων ημερών θεωρώ ότι θα έχει καθαριστεί πλήρως το οικόπεδο» ανέφερε στον «Λακωνικό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Δημήτρης Αποστολάκος.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από την έκταση που έλαβε το ντοκουμέντο του «Λακωνικού Τύπου», ο Δ. Σπάρτης είχε άμεση επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή Μαραθώνος, ζητώντας εξηγήσεις για την έκνομη ενέργεια απόρριψης οικοδομικών υλικών. Από τον περασμένο Αύγουστο, η Οικονομική Επιτροπή του Δ. Σπάρτης είχε συνάψει συμφωνία με τον Δ. Μαραθώνος για την προσωρινή παραχώρηση του χώρου (έως 9/2/2019) αποκλειστικά και μόνο για την απόθεση «θρυμματισμένων κλαδευτικών υπολειμμάτων».

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης (6/12) ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σαράντος Καπετανάκης, ο οποίος επικαλούμενος το δημοσίευμα του «Λακωνικού Τύπου», ζήτησε από τη δημοτική Αρχή να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της. Απαντώντας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης Αποστολάκος, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του «ΛΤ», επισημαίνοντας ότι «ο ειδικός συνεργάτης του Δ. Σπάρτης πραγματοποίησε αυτοψία και διαπίστωσε την απόθεση των συγκεκριμένων υλικών. Αποστείλαμε άμεσα σχετικό έγγραφο στον Δ. Μαραθώνος και υπήρξε δέσμευση ότι εντός των επόμενων δέκα ημερών θα απομακρυνθούν τα μπάζα από τον χώρο».

Τέλος, όπως υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκος, το θέμα της ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων θα επιλυθεί οριστικά με το έργο περίφραξης του οικοπέδου που ήδη έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή με προϋπολογισμό 10.000 ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι Σπαρτιάτης εργολάβος.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τη διαδικασία απομάκρυνσης των υλικών

nea makri 03

01

nea makri 02

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα