Ο Μυστράς τίμησε τη μνήμη του πολιούχου του Αγίου Σπυρίδωνα (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Με μεγαλοπρέπεια η Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση της εικόνας

Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 13:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Μυστράς τίμησε τη μνήμη του πολιούχου του Αγίου Σπυρίδωνα (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε ο Μυστράς τον πολιούχο του Άγιο Σπυρίδωνα,  Επίσκοπο Τριμυθούντος τον θαυματουργό. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής (Τετάρτη 12/12) τελέστηκαν  ο όρθρος, η αρτοκλασία και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία,   προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή.

Στην μελίρρυτη και μεστή νοημάτων ομιλία του ο κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο, που ήταν προστάτης των φτωχών, πατέρας των ορφανών και δάσκαλος των αμαρτωλών. Ιδιαίτερα στάθηκε στην λέξη «πατέρας», που χαρακτήριζε τον Άγιο Σπυρίδωνα, αφού κατά τη διάρκεια του βίου του αναδείχθηκε υπόδειγμα φυσικού και πνευματικού πατέρα. Κατακλείοντας την ομιλία του, ο σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο πυκνό εκκλησίασμα και σε όλους τους Μυστριώτες να έχουν την ευλογία και την χάρη του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ακολούθησε η καθιερωμένη από τις αρχές του περασμένου αιώνα, λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος στους κεντρικούς δρόμους του Μυστρά, υπό τους παιανισμούς της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης, της οποίας ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι και προστάτης.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Παρακολουθήστε όλο τον εορτασμό στο παρακάτω video του Ionian channel

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti