Επεκτείνει τις υπηρεσίες του το Άσυλο Ανιάτων της ΙΜΜΣ! (ΦΩΤΟ)

Μέσω αξιοποίησης του Κέντρου Αποθεραπείας - Η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Ευσταθίου στην κοπή πίτας του ιδρύματος

Πέμπτη, 10 Ιανουάριος 2019 17:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επεκτείνει τις υπηρεσίες του το Άσυλο Ανιάτων της ΙΜΜΣ! (ΦΩΤΟ)

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9/1, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων» της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Τους παρευρισκόμενους υποδέχτηκε ο διευθυντής του ιδρύματος, π. Ιωάννης Προφύρης, ο οποίος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του σε όσους υποστήριξαν υλικά και ηθικά  το ίδρυμα κατά το περασμένο έτος, καθώς και στους συνεργάτες του που βοήθησαν στην εύρυθμη λειτουργία του. Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, καθώς και «στη μεγάλη του αγάπη προς το Θεό και τους εμπερίστατους αδελφούς μας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Εν κατακλείδι, ο π. Ιωάννης ευχήθηκε σε όλους «η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να χαρίζει αγάπη, χαρά, υγεία και πρόοδο σε όλους».

Στη συνέχεια, ο Στρατηγός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος, κ. Αλέξης Λεοντής,  αναφέρθηκε στην έννοια της προσφοράς και της αγάπης, τονίζοντας ότι «κάθε άνθρωπος, είτε προσφέρει, είτε εισπράττει αγάπη, είναι ευτυχισμένος».  «Η αγάπη για προσφορά, όμως, όπως επίσης ανέφερε, ώθησε και τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.κ. Ευστάθιο να δημιουργήσει  το ίδρυμα, το θεάρεστο αυτό έργο». Ο κ. Λεοντής αναφέρθηκε,  ακόμα, στους σκοπούς του ιδρύματος, καθώς και στους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το ίδρυμα. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους Λάκωνες ομογενείς, οι οποίοι πάντα βρίσκονται κοντά στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και στηρίζουν με περίσσια αγάπη το έργο των ιδρυμάτων της ΙΜΜΣ.

Το εορταστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας, κ. Χαρίκλειας Παπαδοπούλου.

Ακολούθως, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την παρουσία και την φιλάνθρωπη διάθεσή τους. Επαίνεσε όλους όσους στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το ίδρυμα, τονίζοντας ότι «η ελεημοσύνη αποτελεί μία θεάρεστη πράξη καθώς και ότι όταν δίνουμε στον άλλο είναι σαν να δίνουμε στον ίδιο τον Χριστό». Αναφέρθηκε στο ίδρυμα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κατά καιρούς, οι οποίες, όμως, «πάντα ξεπερνιούνται με την βοήθεια του Θεού και την αγάπη όλων» σημείωσε ο κ. Ευστάθιος.

Η είδηση βγήκε όταν ο σεπτός ποιμενάρχης ανακοίνωσε την επέκταση του ιδρύματος, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρει φροντίδα σε πάσχοντες συνανθρώπους μας, μέσω της αξιοποίησης του Κέντρου Αποθεραπείας. Το γεγονός αυτό αναμένεται να προσφέρει ανακούφιση σε δεκάδες ανθρώπους που χρήζουν θεραπείας και περίθαλψης στις εγκαταστάσεις ενός χώρου που διαχρονικά αποτελεί «κιβωτό» αγάπης και αλληλεγγύης.

Αμέσως μετά, ο κ. Ευστάθιος ευλόγησε τη βασιλόπιτα. Το φλουρί έτυχε τρόφιμος του ιδρύματος, ο οποίος δέχτηκε ως δώρο ένα έργο που είχε φιλοτεχνήσει ο ίδιος μαζί με τους υπόλοιπους τροφίμους και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

Την όμορφη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ιερείς της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης ο βουλευτής κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ.  Αδαμαντία Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Δημήτριος Αποστολάκος, ο διοικητής του ΚΕΕΜ  Ταξίαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, πρόεδροι Νομικών Προσώπων και δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Σπάρτης, πολιτευτές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος πολιτών.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

 

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα