Στη «γειτονιά των αγγέλων» ο Λάκωνας πρωταθλητής Χρ. Πιερράκος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών - Η μεγάλη καριέρα του στον ακοντισμό

Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2019 13:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη «γειτονιά των αγγέλων» ο Λάκωνας πρωταθλητής Χρ. Πιερράκος

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Πιερράκος, παλαίμαχος πρωταθλητής του ακοντισμού με καταγωγή από τη Σκάλα Δ. Ευρώτα, βυθίζοντας στο πένθος τον ελληνικό αθλητισμό. Ο εκλιπών τίμησε την Ελλάδα και τον τόπο καταγωγής του, έχοντας διαγράψει λαμπρή διαδρομή στον ελληνικό αθλητισμό. Πρόκειται άλλωστε για έναν από τους αθλητές, που άφησαν το στίγμα τους στη δεκαετία του 1960 και ξεχώρισαν σε διοργανώσεις εντός και εκτός συνόρων.

Ενδεικτικό της αναγνώρισης στο πρόσωπο του αείμνηστου Πιερράκου, ο Δήμος Ευρώτα αλλά και ο πρώην Δήμος Σκάλας διοργανώνει κάθε καλοκαίρι σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ τους αγώνες στίβου «Πιερράκεια» προς τιμήν του μεγάλου αθλητή.

Η κηδεία του Χρήστου Πιερράκου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12/1 και ώρα 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στον Γέρακα Αττικής.

Ποιος ήταν
ο Χρ. Πιερράκος
Ο Χρήστος Πιερράκος γεννήθηκε στη Σκάλα Λακωνίας στις 25 Ιανουαρίου 1940 και ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον αθλητισμό το 1958, αρχικά με το ύψος κι έπειτα με τον ακοντισμό, ως αθλητής της Εθνικού ΓΣ.

Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στον ακοντισμό έξι φορές (1962, 19963, 1964, 1965, 1966 και 1968) και βελτίωσε τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών με αποκορύφωμα το 77,30 μ., που ήταν το ατομικό του ρεκόρ. Το 1964 μετά τη νίκη του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου ήταν 10ος στον τελικό.

Από το 1972 μέχρι το 1989 ασχολήθηκε με την προπονητική, ενώ από το 1986 επέστρεψε στα στάδια και ως αθλητής, αφού συμμετείχε σε αγώνες Βετεράνων κατακτώντας μάλιστα ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Συλλυπητήριο μήνυμα
δημάρχου Ευρώτα
Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Χρήστου Πιερράκου εκφράζει ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση για τον θάνατο του Λάκωνα πρωταθλητή ακοντισμού Χρήστου Πιερράκου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών έχοντας διαγράψει σπουδαία πορεία στον αθλητισμό.

Ο Χρήστος Πιερράκος γεννήθηκε στη Σκάλα στις 25 Ιανουαρίου του 1940 και ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον αθλητισμό το 1958 σε νεαρή ηλικία και για μια δεκαετία τουλάχιστον πέτυχε σημαντικές διακρίσεις σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Δήμος Ευρώτα αναγνωρίζοντας την αθλητική «αξία» του Χρήστου Πιερράκου διοργανώνει ετησίως τα «Πιερράκεια», έναν σημαντικό αθλητικό θεσμό προς τιμήν του.

Εκπροσωπώντας το σύνολο της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ευρώτα εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti