Ψήφισμα του ΔΣ Αν. Μάνης για τον Σαρ. Καργάκο

Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2019 16:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ψήφισμα του ΔΣ Αν. Μάνης για τον Σαρ. Καργάκο

Ομόφωνο ψήφισμα με αφορμή το θάνατο του αείμνηστου Λάκωνα ιστορικού και συγγραφέα Σαράντου Καργάκου, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Μάνης.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση (την Τρίτη 15/1) και αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του προέδρου, το σχέδιο ψηφίσματος και τις διατάξεις των άρθρων 65 και 67 του Ν. 3852/2010

Αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του Καργάκου Σαράντου, επίλεκτου μέλους, εκλεκτού συμπατριώτη, ιστορικού και δάσκαλου του Ελληνισμού.
2. Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο στο Γύθειο, στην Αρεόπολη και στο Κέντρο Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης.
3. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς του κοιμηθέντος.
4. Να παραστεί ο Δήμαρχος και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία και να ακολουθήσει την επικήδειο πομπή.
5. Να παραστεί το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατ. Μάνης κατά την εξόδιο ακολουθία.
6. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Ανατ. Μάνης.
7. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Ηλεκτρονικό και Έντυπο Τύπο και την ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο λόγος του δημάρχου Π. Ανδρεάκου
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος ανέφερε τα εξής: «Ο ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος κ. Σαράντος Ι. Καργάκος, γεννήθηκε το 1937 στο Γύθειο Λακωνίας. Στη διάρκεια του Εμφυλίου εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε, εργαζόμενος από μαθητής, Κλασσική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου είχε τρίτος εισαχθεί χωρίς να του δοθεί υποτροφία. Πρωταγωνίστησε στο φοιτητικό κίνημα των ετών 1961-1963. Εργάστηκε επί 35 έτη στα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Αθηνών και στους μεγαλύτερους φροντιστηριακούς οργανισμούς, στους οποίους πάντα ήταν ιδρυτικό μέλος (“Ηράκλειτος”, “Αριστοτέλης”).

Από τα φοιτητικά χρόνια του άρχισε να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Υπήρξε συνεργάτης περιοδικών και εφημερίδων. Είχε δημοσιεύσει 75 βιβλία.

Παρά τις δελεαστικές προτάσεις πού του έγιναν από πολιτικούς αρχηγούς να πολιτευθεί, αρνήθηκε την “αρένα” της πολιτικής και ακολούθησε την οδό της Μεγάλης Πολιτικής, πού γι’ αυτόν είναι η Διδασκαλία.

Αποσύρθηκε από τη φροντιστηριακή δραστηριότητα το 1983 και έκτοτε αφοσιώθηκε στην άσκηση του συγγραφικού και δημοσιογραφικού έργου, χωρίς να ζητήσει ποτέ να γίνει μέλος της ΕΣΗΕΑ. Ουδεμία σχέση έχει με φροντιστηριακούς ή σχολικούς οργανισμούς. Ο Σαράντος Ι. Καργάκος είχε νυμφευθεί την Ιωάννα Δ. Κώττα, δικηγόρο και εκπαιδευτικό, με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα: τον Γιάννη και τη Ρωξάνη.

Θεωρώ ότι σαν Δημοτικό Συμβούλιο, μετά το θλιβερό άγγελμα του αδόκητου θανάτου του επίλεκτου μέλους, εκλεκτού συμπατριώτη, ιστορικού και δάσκαλου του Ελληνισμού, Σαράντου Καργάκου, θα πρέπει να εκδώσουμε ψήφισμα, σχέδιο του οποίου θέτω υπόψη σας και σας καλώ να το εγκρίνετε».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα