Το Γύθειο υποδέχτηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2019 16:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Γύθειο υποδέχτηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με αισθήματα πνευματικής χαράς η πόλη του Γυθείου και η Ιερά Μητρόπολη, υποδέχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21/1, τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, του ιατρού, το οποίο κόμισε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου, υπό του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ΄ και πλειάδος ιερέων της Μητρόπολης Μάνης, πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Επισκοπείου, παρουσία του δημάρχου Ανατολικής Μάνης Π. Ανδρεάκου, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, πολιτευτών του νομού, εκπροσώπων των ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Μετά την απόθεση του ιερού λειψάνου τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας τόσο των μετεχόντων στην υποδοχή, όσο και των οικείων και συγγενών τους.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος για την θετική ανταπόκριση στο αίτημα του, ώστε να βρεθεί ο Άγιος στην Ιερά Μητρόπολη προς αγιασμό των πιστών.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος παρουσίασε το βίο του Αγίου Λουκά του ιατρού, μέσω προβολής διαφανειών.

Ακολούθησε η ακολουθία του πολυαρχιερατικού εσπερινού, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Μητροπολίτης Μάνης χειροθέτησε με το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου τον π. Παναγιώτη Αρφάνη (εφημέριο του Ιερού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πετρίνας).

Το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού παρέμεινε στην πόλη του Γυθείου έως και τη Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 το μεσημέρι. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στην περιοχή της Δυτικής Μάνης, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Μ. Μαντίνειας.

Δείτε παρακάτω video

Φωτο: Μητρόπολη Μάνης
Video: MANINEWS

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti