Πρώτο βήμα για την ανακαίνιση της Μαθητικής Εστίας Σπάρτης! (ΦΩΤΟ)

Συνεργασία του Δ. Σπάρτης με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2019 15:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρώτο βήμα για την ανακαίνιση της Μαθητικής Εστίας Σπάρτης! (ΦΩΤΟ)

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην Μαθητικής Εστίας Σπάρτης, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), το οποίο παραμένει παροπλισμένο και αναξιοποίητο εδώ και χρόνια, παρά την παροδική του χρήση για τη στέγαση του ΤΕΙ Σπάρτης και του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.

Την Παρασκευή 25/1 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος, παρουσία του κ. προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Δ. Ζέρβα, του δημάρχου Σπάρτης κ. Ευ. Βαλιώτη, του αντιδημάρχου Π. Αργυρόπουλου, του Χ. Μανουκιάν, καθώς και του Ε. Βαϊρακτάρη, διευθυντή Εκπαιδευτικής Μέριμνας και Τεχνικών Υπηρεσιών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται και διαπιστώθηκε συναντίληψη στο θέμα των ενεργειών που απαιτούνται. Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκαν από κοινού δράσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται και την περαιτέρω αξιοποίηση του ακινήτου σε βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση:

1. Την σύνταξη των απαραιτήτων τευχών και σχεδίων για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων την αναλαμβάνει ο Δήμος Σπάρτης,

2. Μετά την σύνταξη των τευχών το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα υλοποιήσει τις προτάσεις του Δήμου Σπάρτης,

3. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ μετά από έγγραφο του Δήμου Σπάρτης θα προωθήσει τα θέματα που αφορούν στην χρήση του ακινήτου, τόσο βραχυπρόθεσμα από τον Δήμο, όσο και μακροπρόθεσμα. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεσμεύεται στην εκπόνηση των σχετικών μελετών για την μακροπρόθεσμη αξιοποίηση του ακινήτου και την κατασκευή των απαραιτήτων έργων.

Επιπλέον, το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια του Δήμου Σπάρτης στο θέμα αυτό, όπως και σε παρόμοια τεχνικά ζητήματα, ώστε να επιλύονται το συντομότερο δυνατό.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia