Σειρά παρεμβάσεων τον Φεβρουάριο από το Κέντρο «Δίαυλος»

Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2019 09:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σειρά παρεμβάσεων τον Φεβρουάριο από το Κέντρο «Δίαυλος»

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ ενημερώνει για τις επιστημονικές δράσεις που μέχρι στιγμής είναι προγραμματισμένες  να υλοποιηθούν τον Φεβρουάριο.

Παρεμβάσεις σε κατηχητικά
1. Το Κέντρο Πρόληψης, σε συνεργασία με τον ιερέα και κατηχητή π. Λάτση Παναγιώτη της ενορίας του Αγ. Δημητρίου Τσεραμιού, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Άγχος: Τι είναι και πώς το αντιμετωπίζουμε». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας του Τσεραμιού, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, μετά την κυριακάτικη λειτουργία, με ομιλήτρια την κ. Γκουντούνα Ασπασία.

2. Το γραφείο νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης  πραγματοποιεί σεμινάριο κατηχητών στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης των κατηχητικών σχολείων. Γι αυτόν τον λόγο ο π. Ευστάθιος Πορφύρης,  ζητώντας την συνδρομή του  Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λακωνίας «ΔΙΑΥΛΟΣ» και στα πλαίσια της επιμόρφωσης των κατηχητών, η κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα θα  πραγματοποιήσει μια ομιλία με θέμα  «Διαδίκτυο και οι Νέοι:  Δεδομένα για τη χρήση του διαδικτύου από τους νέους και τρόποι αντιμετώπισης ακραίων συμπεριφορών».
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Μονεμβασίας, κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Λεοντίου, την Κυριακή  3 Φεβρουαρίου και ώρα 16:00 - 18:00.

 Παρεμβάσεις σε γονείς
1. Κρίνοντας αναγκαία την συμβουλευτική υποστήριξη προς τους γονείς και κατόπιν συνεργασίας με την Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου Αγγελώνας κ. Κληρονόμου Φωτεινή, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία προς του γονείς των παιδιών με θέμα «Όρια συμπεριφοράς και τεχνικές στα παιδιά προσχολικής ηλικίας» με ομιλήτρια την κ. Καργάκου Κατερίνα. Η ομιλία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 5:00 το απόγευμα   στον χώρο του Νηπιαγωγείου.

2. Επίσης, κατόπιν συνεργασίας με την προϊσταμένη του 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης  κ. Νοταρά Ελένη θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία προς του γονείς των παιδιών  με θέμα: «Αναπτυξιακοί στόχοι της νηπιακής ηλικίας», με ομιλήτρια την κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα. Η ομιλία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νηπιαγωγείου.

3. Τέλος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Μολάων, θα πραγματοποιηθεί ομιλία στη θεματική «Ενδοσχολικός Εκφοβισμός: Πρόληψη και Αντιμετώπιση». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί από την κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30΄ το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Μολάων.

Παρέμβαση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
  Σε συνεργασία με τον δ/ντή του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης κ. Μαχαίρα Δημήτριο & την ψυχολόγο Ζαχαριά Ιωάννα, θα υλοποιηθεί στην Β΄ τάξη, πρόγραμμα διάρκειας πέντε (5) δίωρων συναντήσεων με τίτλο «Προάγοντας τη συνεργασία και δημιουργώντας δεσμούς». Το πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί από την κ. Καργάκου Κατερίνα, στη σχολική τάξη κατά τις ημερομηνίες: 11, 12, 13, 14 & 15 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης 10:00 πμ.  

Βιωματική Ομάδα Γονέων
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης ξεκινά τον Φεβρουάριο, Βιωματική Ομάδα Γονέων με τίτλο «Ανάπτυξη της επικοινωνίας στην οικογένεια και ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου», διάρκειας οκτώ (8) συναντήσεων σε εβδομαδιαία βάση, με συντονίστρια την κα Καργάκου Κατερίνα – Κοινωνική Λειτουργό. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στην Νεάπολη, κάθε Τετάρτη και ώρα: 5:00–7:00 το απόγευμα, με έναρξη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.

Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν στις συναντήσεις είναι οι ακόλουθες:
- Αγάπη και επικοινωνία στην οικογένεια
- Αναπτυξιακά χαρακτηριστικά ανάλογα με το ηλικιακό στάδιο του παιδιού
- Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών
- Ενεργητική ακρόαση
- Ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης στα παιδιά
- Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση:
    
1. Την  Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 το πρωί, η  Γκουντούνα Ασπασία, σε συνεργασία με τη νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείου Ξηροκαμπίου κ. Παπαθανασοπούλου Σταμάτα, θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση στα νήπια του Νηπιαγωγείου, στη θεματική «Ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης».

2. Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 το πρωί, η κ. Γκουντούνα Ασπασία σε συνεργασία με την κ. Κούβαρη Σταυρούλα, νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείου Βλαχιώτη,  θα πραγματοποιήσει άλλη μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση νηπίων στη θεματική: «Συναισθήματα: Ο Θυμός και πώς τον διαχειρίζομαι».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti